Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Piaggio NRG Sport Series gwizd w silniku

nokia12312 16 Jan 2011 18:13 1431 3
    nokia12312
    Level 10  
    Witam!
    Mam mały problem w swoim Piaggio otóż po odpaleniu skutera pojawia się dziwny gwizd w silniku dokładnie w przekładni. ale po pociągnięciu kopniaka do góry przestaje ale gdy puszczę to po kilku sekundach pojawia się ten sam problem co to może być??

Z góry dziękuję za odpowiedzi
    jack63
    Level 43  
    Psiknij WD40 na wałek rozrusznika nożnego w miejscu jego łożyskowania w deklu. Ma sie poruszać bez zacięć. Jak to nie pomoże trzeba zdjąc dekiel i sprawdzić sprężynę powrotna kopnika i mechanizm sprzęgła jednokierunkwego.
    nokia12312
    Level 10  
    jack63 wrote:
    Psiknij WD40 na wałek rozrusznika nożnego w miejscu jego łożyskowania w deklu. Ma sie poruszać bez zacięć. Jak to nie pomoże trzeba zdjąc dekiel i sprawdzić sprężynę powrotna kopnika i mechanizm sprzęgła jednokierunkwego.

Psiknąłem, ale nie dało to skutku, dalej jest ten dziwny gwizd. Muszę zdjąć dekiel, z czym też jest problem gdyż klucz obraca się na śrubie, ponieważ nie są założone te oryginalne śruby na klucz ampulowy, tylko zwykłe. Jakoś się z tym uporam i będę informował na bieżąco.

Czy może coś się zepsuć od tego? Nawet boję się odpalać, żeby coś innego się nie uszkodziło.
  • Helpful post
    Jarosx9
    Level 35  
    Zapewne skończyła się sprężyna w środku i jak opada dźwignia kopniaka to jego zębatka przyciera lekko zębami, stąd pewnie "gwizd". Przynajmniej przerabiałem podobny temat w jakimś skuterze.