Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie kolumny za 1200 zł? Mogą być używane

triangulacjakota 16 Jan 2011 22:14 2188 10
    triangulacjakota
    Level 2  
    Witam Panie i Panowie. Jakie kolumny polecacie? Założenia są następujące:

1. Nie chciałbym wydać więcej niż 1200. Mogą być używane.
    2. Pokój o rozmiarach 38m2
    3. Słucham muzyki elektronicznej, gram na konsoli, oglądam filmy na kinie domowym
    4. Rozmiar nie ma znaczenia (preferuję duże)
    5. Nie mam ambicji na markowe. Mają po prostu jak najlepiej grać.

Szczególnie interesują mnie produkty Tonsila. Bardzo mi odpowiada brzmienie Polaris300. Lubię głeboki, rozciągnięty bas. Nie słyszałem innych kolumn a zapewne są jakieś lepsze w tej cenie. Proszę o rady. Wzmacniacz to Denon AVR 2805. Kolumny chcę na fronty a te , które mam obecnie będą służyły jako satelity
    dues
    Level 28  
    Z Tonsila tylko Siesta bądź Maestro II 180.
    nitros66
    Level 26  
    38m^2 to za dużo na Fenix'y. Za 1200zł szukaj używanych JBL E100 lub jak pisałeś Polarisy 300. Dość dobrze i nieco potężnie grają Tonsil Voyager/Scherzo 350.
    nitros66
    Level 26  
    Czekam na odzew autora. Te infinity są dobrą jeśli nie lepszą konkurencją dla Voyager'ów
    globus1987
    Level 29  
    michal3060 wrote:
    no tak twoje to znowu jest cud miód nawet gość nie wie jakie mają parametry i pisze :to znalazłem na szybko"

Pozdro

No a co to ma wspólnego z tematem, ktoś kto będzie zainteresowany kupnem znajdzie sobie bez problemu parametry jeśli będą budziły wątpliwości.
    Poleciłem te kolumny ponieważ w tym metrażu bez problemu sobie poradzą i zagrają na wyższym poziome niż dudniące scherzo/voyager.
    O fenixach szkoda się po prostu wypowiadać, widać że nie masz pojęcia jak to gra polecając to.
    triangulacjakota
    Level 2  
    Dziękuje za rady. Te Infinity zwróciły moją uwagę zanim jeszcze założyłem ten wątek. Tym bardziej, że to jakieś 50km ode mnie, więc w weekend skoczę je posłuchać, obejrzeć i w ewentualnie kupić. Chyba pojadę dostawczym... (?) :D Jeśli się nie uda to będę myślał i pytał dalej.
    Marios221
    Level 20  
    To pojedz posłuchaj tych infinity jeśli nie spodobaja sie to jest jeszcze pare innych kolumn na allegro ale infinity to chyba najlepszy wybór z nich wszystkich.
    globus1987
    Level 29  
    triangulacjakota wrote:
    Dziękuje za rady. Te Infinity zwróciły moją uwagę zanim jeszcze założyłem ten wątek. Tym bardziej, że to jakieś 50km ode mnie, więc w weekend skoczę je posłuchać, obejrzeć i w ewentualnie kupić. Chyba pojadę dostawczym... (?) :D Jeśli się nie uda to będę myślał i pytał dalej.

Bardzo dobry pomysł wtedy będziesz mógł sam ocenić czy ich brzmienie ci odpowiada. Jeśli nie będziemy szukali dalej. Mam nadzieje , że pomieszczenie w którym będziesz je mógł odsłuchać przypominało będzie wielkością twoje. Bo jeśli będą w 15m2 a takie widziałem przypadki to nie zdziw się jeśli zagra to dziwnie i nie zrażaj.