Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki wykrywacz metalu wybrać

TECHNIK123 17 Jan 2011 17:55 19096 12
    TECHNIK123
    Level 9  
    Witam,

Jestem miłośnikiem militariów i zamierzam kupić wykrywacz metalu. Niestety nie znam się na tego typu sprzęcie. Interesują mnie dość dobre urządzenia do około 500 zł.
    Zdaję się na wasze doświadczenie i proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

dodano: 19 Sty 2011 17:33

Czy polecilibyście mi PENETRATORA firmy Armand???

Bartek
    Neofelis
    Level 10  
    TECHNIK123 wrote:
    Witam,

Jestem miłośnikiem militariów i zamierzam kupić wykrywacz metalu. Niestety nie znam się na tego typu sprzęcie. Interesują mnie dość dobre urządzenia do około 500 zł.
    Zdaję się na wasze doświadczenie i proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

dodano: 19 Sty 2011 17:33

Czy polecilibyście mi PENETRATORA firmy Armand???

Bartek

Tak, ja polecam, to dobry wykrywacz. Sprawdzi się do militariów.
    TECHNIK123
    Level 9  
    A czy nadaje się też na drobnice typu: monetki, pierścionki itp.?
    Zastanawiałem się też nad Garrettem ACE 250.
    Neofelis
    Level 10  
    Tak, nadaje się też na monetki, pierścionki, zegarki itd :) Chociaż najlepiej na militarkę - tę świetnie łapie.
    Z Ace nie chodziłem.
    pudzianowski
    Level 28  
    TECHNIK123 wrote:
    A czy nadaje się też na drobnice typu: monetki, pierścionki itp.?
    Zastanawiałem się też nad Garrettem ACE 250.

Witam.
    Garrettem kilka razy się bawiłem. Zgadzam się z opinią, że jest dobry na monety i wszelką drobnicę. Nie mam doświadczenia w poszukiwaniach wykrywaczem metali, ale Garrett dla mnie jest wart polecenia. Poziom wyłapywania wszelkiej drobnicy jest całkiem spory.
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
    TECHNIK123
    Level 9  
    A na militarke się nadaje???
    pudzianowski
    Level 28  
    TECHNIK123 wrote:
    A na militarke się nadaje???

Jak najbardziej. Przedmioty żelazne oraz większych rozmiarów generalnie chyba każdy wykrywacz będzie łatwiej znajdował od drobnych metali kolorowych.
    Neofelis
    Level 10  
    Penetrator będzie miał lepsze zasięgi na militarkę, bo ma tryb pracy statycznej, a ACE 250 jej nie ma. Ace jest dobry na kolorek, ale na militarkę lepszy jest Penetrator.
    pudzianowski
    Level 28  
    Neofelis wrote:
    Penetrator będzie miał lepsze zasięgi na militarkę, bo ma tryb pracy statycznej, a ACE 250 jej nie ma. Ace jest dobry na kolorek, ale na militarkę lepszy jest Penetrator.

Witam.
    Możesz jak najbardziej mieć rację. Czy byłbyś uprzejmy wyjaśnić działanie trybu pracy statycznej?
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
    Neofelis
    Level 10  
    Oczywiście.
    Główna różnica pomiędzy statykiem a dynamikiem, to jest to, że przy statyku, gdy jest sonda nad przedmiotem to dźwięk nie zanika, a na dynamiku dźwięk pojawia się przez chwilę i zanika.
    pudzianowski
    Level 28  
    Witam.
    Neofelis wrote:
    Oczywiście.
    Główna różnica pomiędzy statykiem a dynamikiem, to jest to, że przy statyku, gdy jest sonda nad przedmiotem to dźwięk nie zanika, a na dynamiku dźwięk pojawia się przez chwilę i zanika.

Garrett posiada przycisk "Pinpoint". Po jego naciśnięciu i zbliżeniu sondy do metalu, słyszymy jednostajny dźwięk.
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
    Feyd12
    Level 10  
    Witam
    W wykrywaczu metali Armand w statyku (pracy statycznej) to samo uzyskuje się po najechaniu sondą na przedmiot. Czyli ma się dokładne namierzanie. Tak jest w Prospectorze 2.
    Pozdrawiam, Feyd.
    Profit99
    Level 10  
    odgrzeje temat --bo nie lubie jak ktoś kogos oszukuje ,
    1. nie mozna porównywać ace 250 z armandem
    2. moim skromnym zdaniem ---nawet nie ma sensu zastanawiac sie nad zakupem armanda , za cene 200zł