Witam. Posiadam problem, otóż wczoraj postanowiłem kupić trójnik do przewodu koncentrycznego i zastosować sobie jedno wejście do modemu a następnie do routera, drugie wejście do amplitunera Sony STR-DE405 a trzecie do karty telewizyjnej Pixelview TV Pro czy coś w ten deseń na komputerze stacjonarnym.
I tutaj powstał problem ponieważ po podłączeniu, i wyregulowaniu sobie programów zaczął nękać mnie przydźwięk w kolumnach. Niezależnie czy jest to dźwięk puszczony z laptopa czy z PC. Ciekawostką jest, że gdy odłączę ładowarkę od laptopa to przydźwięk ginie jeśli mam włączony kanał dla laptopa lub PC. Przydźwięk ten nie występuje gdy mam włączone radio lub odtwarzacz CD. Chciałbym uniknąć separatora gdyż cena trochę mnie przeraża. Ciekawe jest to, że wczoraj tego przydźwięku nie było.
Konfig PC to:
Sempron 3000+ 1.8GHz
1.5 GB DDR
GF 6200
2x 80gb dyski i 1x 40gb
Laptop to:
MaxData ECO 4510W
Zastosowany trójnik to jeden z tańszych trójników za 7 zł.
Zastosowane przewody to 50Ohm do trójnika, 50 do karty, 50 do modemu 75 do amplitunera.
Z laptopem nigdy nie było problemów, związanych z takimi przydźwiękami.
Podczas odłączenia przewodu między laptopem a amplitunerem problem także ustaje.
Proszę o pomoc...
Pozdrawiam Jacek.
I tutaj powstał problem ponieważ po podłączeniu, i wyregulowaniu sobie programów zaczął nękać mnie przydźwięk w kolumnach. Niezależnie czy jest to dźwięk puszczony z laptopa czy z PC. Ciekawostką jest, że gdy odłączę ładowarkę od laptopa to przydźwięk ginie jeśli mam włączony kanał dla laptopa lub PC. Przydźwięk ten nie występuje gdy mam włączone radio lub odtwarzacz CD. Chciałbym uniknąć separatora gdyż cena trochę mnie przeraża. Ciekawe jest to, że wczoraj tego przydźwięku nie było.
Konfig PC to:
Sempron 3000+ 1.8GHz
1.5 GB DDR
GF 6200
2x 80gb dyski i 1x 40gb
Laptop to:
MaxData ECO 4510W
Zastosowany trójnik to jeden z tańszych trójników za 7 zł.
Zastosowane przewody to 50Ohm do trójnika, 50 do karty, 50 do modemu 75 do amplitunera.
Z laptopem nigdy nie było problemów, związanych z takimi przydźwiękami.
Podczas odłączenia przewodu między laptopem a amplitunerem problem także ustaje.
Proszę o pomoc...
Pozdrawiam Jacek.