usunołem lilo.conf. Czy da sie jakimś poleceniem zgrac do pliku te dane zawarte w mbr ktore byly wgrywane do mbr wlasnie z lilo.conf ??
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therearen wrote:
. bo musialbym od nowa instalowac linuxa, poniewaz wyskoczyl by blad not init found. Troche techniki i czlowiek dziki ;p
aren wrote:no to przeczytaj wszystko od poczatku co tu pisalem i powiedz mi dlaczego lilo.conf ktory tu wstawilem w nie dziala jezeli linux jest na partycji hdb10 ?? jest w nim przeciez wpisane root=/dev/hdb10 i nie znajduje inita ...
deliberabundus wrote:mnie wiadomo o dwóch. / i swap. A w zasadzie jest możlowość by się uprzeć i zrezygnować z swap'a
dumle17 wrote:deliberabundus wrote:mnie wiadomo o dwóch. / i swap. A w zasadzie jest możlowość by się uprzeć i zrezygnować z swap'a
Witam!
A czemu to zrezygnować ze swapa? Linux pracuje całkiem fajnie ze swapem! To spróbuj w Windowsie swapa i zobaczymy kiedy będziesz miał pierwszy pad!
deliberabundus wrote:hehehe zostalem wyslany w google, za swapem.
ale dobra koniec tematu swapa. Powiem jeszcze raz glosno i wyraznie: linuks do pracy wymaga 2 partycji native i swap. Zalecane jest zawsze wyrzucenie /home, /usr, /tmp, /var na osobne partycje, żeby się przypadkiem nie dać zDoS'ować, choćby samemu sobie. Jednak do normalnej domowej pracy wystarczą dwie partycje.
dumle17 a ja nie uzywam windowsow wcale i jestem szczesliwy, a jezeli linuksowi skonczy się pamiec to też się przytnie.
aren napisz jak wygląda naprawa tego lilo.