Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Samochyd polo 1.3 disel nie odpala po dłuszym postoju.

strazak72 19 Sty 2011 21:15 1234 2
  • #1 19 Sty 2011 21:15
    strazak72
    Poziom 1  

    cześć
    Mam polo 94 rok o pojemności 1.3 diesel.
    Auto nie chcę odpalić i nie wiem jaka może być przyczyną.
    Wymieniłem filtr paliwa włącznie z powrotem paliwa.
    Ale przyczyna dalej występuje.
    Zostały też sprawdzone świece żarowe i grzeją , wtryski podają też paliwo.
    Czyli pompa podaje tak myślę.
    Też ma przewód paliwa założyłem zaworek zwrotny między filtrem a pompom paliwowym , ale problem dalej nie ustaje .


    Pomóżcie bo już nie wiem co tam może być.

    0 2
  • #2 17 Lut 2011 15:06
    matrikom
    Poziom 8  

    Witam mam taż taki sam problem w passacie 1.9tdi też próbowałem wszystkiego ale nic nie pomagało wczoraj wstawiłem do mechanika sprawdzili spręrzanie jest ok okazało się że to pompa słabo podaje jak się dowiem co jest z moim to dam ci znać a czy sprawdzałeś też kąt wtrysków bo czytałem też porady innych że to może też być przyczyna ale o sprawdzenie spręrzania też możesz się pokusić to twój wybór

    0
  • #3 17 Lut 2011 15:40
    qwertyuiop1000
    Poziom 24  

    strazak72 napisał:
    cześć
    Mam polo 94 rok o pojemności 1.3 diesel.
    Auto nie chcę odpalić i nie wiem jaka może być przyczyną.
    Wymieniłem filtr paliwa włącznie z powrotem paliwa.
    Ale przyczyna dalej występuje.
    Zostały też sprawdzone świece żarowe i grzeją , wtryski podają też paliwo.
    .


    Silnik masz 1,4 kod 1W 48 kM a nie 1,3.
    Dobrze by było gdybyś napisał kiedy ci ostatnio palił i jak silnik pracował :?: ,czy to się stało po wymianie filtra paliwa ?:?::idea:

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo