Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes Vito CDI, komunikacja immo kluczyk

madmaciek 21 Jan 2011 10:39 7433 3
    madmaciek
    Level 2  
    Witam,
    niestety nie znam historii auta, to jest CDI 2000rok, ma dorobiony kluczyk i teraz pytanie jak sprawdzić czy transponder w nim odblokowuje immo? Chodzi o to że auto nie odpala i podejrzewam że to z winy niezakodowanego/uszkodzonego transpondera, możliwe że jest jakieś inne uszkodzenie a immo odblokowuje poprawnie, jak upewnić się że to immobilizer uniemożliwia odpalenie auta a nie jakaś usterka. Rozrusznik kręci, kontrolki zapalają się (EDC, grzanie świec, trójkat z wykrzyknikiem na środku zegarów - po chwili przygasa). Jaka jest prosta metoda sprawdzenia tego kluczyka...
  • Helpful post
    trans-serwis
    Level 39  
    Jeżeli kręci rozrusznik to nie immo.
    Solo
    Level 21  
    Świece żarowe gasną ? Miałem raz przypadek że auto kręciło rozrusznikiem, ale kontrolka świec żarowych nie gasła. Wtedy akurat źle przylutowałem motkę w immo przy dorabianiu TP. Kontrolka świec żarowych jest również kontrolką immobilizera. Przynajmniej w 1998roku sprintera :) Vito CDI powinno mieć chyba na wyświetlaczy komunikat "stat error" ale głowy nie dam...
    Jak nie dasz rady go uruchomić to mam znajomego ze starką w naszym pięknym mieście...
    Pozdrawiam
    madmaciek
    Level 2  
    Świece żarowe gasną, wiem że "START ERROR" oznacza desynchronizacje IMMO z ECU, ale u mnie nic takiego się nie zaświeca, wtedy trzeba by to synchronizować star'em. Dzięki za info o koledze i chęci pomocy, ale auto nie stoi w szcz.