Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

opel astra g 98r szybko migające kierunkowskazy

areada 21 Jan 2011 11:56 9351 11
Relpol
    areada
    Level 2  
    Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu nagle zaczęły szybko migać kierunkowskazy w lewo i prawo natomiast na awaryjnych jest ok. Wcześniej też zdarzał się ten problem ale był krótkotrwały i wszystko szybko powracało do normy. Powiem jeszcze, że nie grzebałem w instalacji przed problemem natomiast potem kontrolnie wymieniłem wszystkie żarówki kier. na nowe (wszystkie działają) i podkładałem nowe przekaźniki. Sprawdzałem jeszcze połączenia na kostkach i nic podejrzanego tam nie ma. Proszę o rady. Dziękuje
  • Relpol
    kampos861
    Level 11  
    zamień na próbę przełącznik kierunkowskazów bo one często się psuły. może jakieś zwarcia powoduje
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
    konrad_bugaj
    Level 16  
    Kolego musisz przyjżec się bliżej temu multimetrowi jeśli wiesz gdzie on się znajduje. Przełącznik na pewno odpada. Układ obciążenia w mulitimetrze. Przypomina mi się podlutowałem tam raz ścieżkę jest tam wlutowana blacha w szeregu od zasilenia (do pomiaru obciążenia) tych przekaźników. Słaby punkt.
    User removed account
    User removed account  
    konrad_bugaj
    Level 16  
    Może szanowny Pan moderator by coś pomógł w mojej sprawie jeśli wolno pytac.
    User removed account
    User removed account  
    konrad_bugaj
    Level 16  
    To jesli nie multitimer to kagda jest problem. Pytane dla Kajsika jesli by podpatrzył gdzie indziej.
    areada
    Level 2  
    Dziękuje za pomoc. Rzeczywiście jeżeli mam się dobierać do tego multitimera to wolałbym najpierw popatrzeć na coś o czym sugeruje Motronic. Może kolega będzie tak miły i napisze coś więcej. Pozdrawiam
    Wiesław 89
    Level 1  
    Witam
    U mnie pomogła wymiana przedniej żarówki kierunkowskazu :D