Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota previa, diesel, rok 2001, problem z predkosciomierzem

BrunelManor 21 Jan 2011 16:07 1734 3
    BrunelManor
    Level 9  
    Witam, Mam Toyote previe, diesel, manual. Problem jest z predkosciomierzem. Kiedy ruszam autem to licznik nie pokazuje predkosci. Nastepnie po przejechaniu kilku kilometrow wskazowka zaczyna pokazywac predkosc, ale nie zupelnie. wskazowka predkosciomierza jakby zaczyna sie budzic. Kiedy jade w dluzsza trase licznik po jakis 30 min. dziala prawidlowo.Nie mam pojecia co zrobic. Czy mam kupic i wymienic czujnik predkosci?Zrobilem juz to kupilem uzywany,a efekty sa tylko,ze predkosciomierz nie dziala od razu. Stary czujnik byl uszkodzony, a ten ktory wymienilem dziala ale nie od razu. Czujnik jest pod skrzynia biegow.Ktos powiedzial mi, ze przyczyna moze byc to ,ze zebatka skrzyni biegow nie styka do zekatki czujnika. Czy ktos ma jakis pomysl? Czy to moze byc przyczyna? Prosze o rade.
    griszall
    Level 2  
    Ja tez miałem ten problem teraz czekam na części .Pomimo dobrego wyglądu najczęściej przyczyną jest zużyta zębatka ślimaka (tworzywo sztuczne).
    Dam znać jaki efekt po założeniu nowej części (zamówiłem zębatkę i czujnik elektryczny przy zębatce )
    Pozdrawiam Griszall
    BrunelManor
    Level 9  
    Prosze o odpowiedz w sprawie problemu z predkosciomierzem. Wymienilem czujnik z zebatka. Wszystko bylo porzadku,ale po 2 tygodniach problem wrocil. Licznik nie pokazuje predkosci od razu i zaczyna rozpedzac sie popiero po 20 kilometrach.
    łukasz 1
    Level 17  
    podłaczyc tester i zobaczyc czy odrazu nadaje czujnik predkosci