Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zasilanie do creative p380

makaronpl 22 Jan 2011 13:02 2481 6
    makaronpl
    Level 12  
    mam głośniki Creative inspire p380 zasilacz mag120292th4 o parametrach
    input: 230V~ 50Hz 200mA
    Output: 12V~2.9A

Zrobiłem sobie odbiornik ir do PC i wyłączam go pilotem i moje pytanie polega na tym czy mogę podłączyć te głośniki do zasilacza PC do gniazda typu Molex (12V zasilanie dysków i cdromów) aby głośniki włączały się wraz z PC i wyłączały się razem z nim, bo często oglądam późnym wieczorem filmy i tylko pilotem wyłączę pc i po sprawie a do głośników muszę obecnie wstawać aby je wyłączyć
  • Helpful post
    DrSilence
    Level 17  
    W sumie możesz tylko żeby zapas mocy był na zasilaczu, ja często korzystam z 12v :) z kompa, zobacz czy nie będzie zakłóceń za głośnikach.
    makaronpl
    Level 12  
    ale te głośniki są zasilane zmiennym prądem a ze zasilacza PC idzie stały to tak można??
    to jak podłączyć bieguny przy wtyku do zasilania głośników??
    DrSilence
    Level 17  
    Myślałem, że stałym, ja mam leżeć suba od crestiva i ma stałe 18,5 V

Ale jak jest zasilane zmiennym to stały również możesz podłączyć, przejdzie przez jeszcze jeden mostek prostowniczy.

Że co proszę?
    Regulamin p.15
    (dj-MatyAS)
    makaronpl
    Level 12  
    dobra zastosuje przekaźnik i po sprawie a ktoś wie może jaki to jest wtyk w tym zasilaczu??
    SZLACHETNY96
    Pupil
    Pod Ten głośnik możesz podłączyć nawet zasilacz na 24v jak podłączyłem ten 12V dziwnie mi grał a jak podłączyłem 24V to mogłem wszystko na MAXA podłączyć i nic nawet nie przerywało, i słucham do tej pory na zasilaczu 24V kondensatory nie "puchną" i nic złego sie nie dzieje :)
    borussia
    Level 12  
    Tez poszukuje zasilacza do Creative P380. Na zasilaczach ktore posiadam co prawda graja ale przy wylaczonym PC pojawia sie buczenie. Byc moze dlatego, ze posiadane przeze mnie zasilacze dają prąd stały.