Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wingo 5000, Centrala Mindy A60

22 Sty 2011 15:08 2902 4
  • Poziom 9  
    Witam serdecznie.

    Kupiłem kilka już lat temu zestaw siłowników do bramy dwuskrzydłowej:
    - Wingo 5000
    - Centrala Mindy A60
    - Odbiornik do pilotów oczywiście z pilotami

    I tak to chodziło jak wspomniałem dobre 3 lata i coś mi zaczęło szwankować, a dokładnie jak naciskam na otwieranie czy też zamykanie siłowniki zaczynają pracować ale tylko ok 1 sek i się zatrzymują. Wszystko tak jak by działało, ale nie uwzględnia to ustawień czasowych, które są zadane na potencjometrach.

    Za wszystkie wskazówki będę zobowiązany.

    Pozdrawiam
    Tomek
  • Poziom 21  
    A posiadasz kolego fotokomórki? Bo to wygląda tak jakby szwankowały i nie przechodziły fototestu. Sprawdź czy w centrali świeci się dioda FOTO, w czasie podania sygnału otwarcia powinna zgasnąć na sekundę i zapalić się na nowo.
  • Poziom 9  
    zapomniałem napisać, fotokomórek nie ma. Po prostu zrezygnowałem z tej funkcjonalności. Palą się trzy diody zaczynając od lewej. Gaśnie i zapala się jedna z nich podczas tego włączania.
  • Użytkownik obserwowany
    Coś z płytką.
  • Poziom 9  
    płytka działa, wszystko ok. Niestety użytkownicy forum nie pomogli :( A problem był dość prosty, trzeba było podregulować siłę docisku siłowników bo była na minimum. Teraz działa bez pudła. Okazało się po konsultacji z NICE, że te ustawienia nie mogą być na minimum, bo to czasem nie chce działać za dobrze. Ustawienia optymalne to takie po środku ustawień potencjometrów i takie mam ustawione.