Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yosan MJ-3031M Turbo - kilka pytań

calzoneo2 24 Jan 2011 16:57 5398 3
    calzoneo2
    Level 10  
    1. Czy jest dostępny w sieci schemat ww. urządzenia?
    2. Czy model Megajet MJ-3031M Turbo to dokładnie to samo co Yosan, tylko pod inną nazwą na inny rynek?
    3. Powyższy Megajet występuje standardowo z mocą 15W w AM i 20W w FM (dane z rosyjskich instrukcji obsługi). Czy to oznacza, że moc Yosana można również podnieść do tych wartości, a nie tylko do 7W/9W jak podano w dostępnej modyfikacji "MJ-3031M turbo option chart"?
    maylo
    Level 26  
    Witaj

Ad3. maksymalna moc dla tego Yosana to 7/9 W a i tak jest to już wyśrubowane i AM jest trochę zduszone. Z prostej przyczyny, w końcówce jest tam popularny jak we większości 4 W-atowych radiach 2sc2078

Ad2 ze względu na różnice mocy to nie są identyczne radia(prawdopodobnie z tego co widziałem na zdjęciach procesory tez są inne). Lub po prostu rosyjska strona podaje błędne dane...

Ad1 schemat w sieci nie , u importera tak

Pozdrawiam
    calzoneo2
    Level 10  
    Dzięki za odpowiedź. Znalazłem w końcu zdjęcie bebechów tego Megajeta i faktycznie, różni się on od Yosana końcówką mocy - 2 х C2078.

Jeszcze jedna sprawa, by nie zaczynać nowego wątku: brak RF-Gaina i przełącznik LOCAL. Czy jest możliwość przerobienia tego Yosana w ten sposób, by wyprowadzić na zewnątrz płynny RF-Gain na potencjometrze?
    kadziunt
    Level 2  
    Witam, nabyłem niedawno to radyjko.
    Wersje z rozblokowaną mocą i 240 kanałów.
    Działa on u mnie z antenką sirio ml145.
    Niestety podobno strasznie slabo mnie slychac.
    Zmienielem wiec mikrofon na densei ec 2002. Podobno jest juz ciut lepiej ale nadal jest slabo,cicho. Ma ktos jakis pomysl co mozna by zrobic aby radio chodzilo. wiem ze 7w mocy nie powinno byc zbytnio odczuwalne u odbiorcy, ale chyba powinienem chociaz dorownywac radyjkom 4w, z taka sama antena jak moja.