Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pakiet EUROSCAN AT + kabel z pinami (prawda o nim?)

elek1977 24 Jan 2011 17:20 3758 7
    elek1977
    Level 12  
    Witam chciałem upewnić się przed zakupem na forum, przymierzam się do zakupu tego interfejsu, cena nie jest duża ok.100zl (lecz jak mam wywalić w błoto wole poznać opinie). Sprzedający wysłał mi listę aut w których działa interfejs Link Wiec niby są moje 2 auta (1.Astra F 94r 1.6 kod silnika x16sz 2.Fiat punto 1 97r 1,1 kod IAW 16F .EB)

Proszę mi przybliżyć co dzięki temu odczytam w poszczególnych autach.

Pakiet EUROSCAN AT + kabel z pinami (prawda o nim?)
    mazda219
    Level 2  
    szczerze to nie mam pojecia poniewaz serwisuje Ople na oryginalnym programie Tech 2 ale musle ze przyda Ci sie zawsze taki programik w sumie to nie droga cena
    ociz
    Moderator of Cars
    Jak coś jest niby do wszystkiego to jest do niczego, nie wiem jak do fiata ale do opla się nie bardzo przyda, bo błędy to i na migi możesz sobie czytać.
    autoas
    Level 42  
    Ale parametry można pooglądać
    kwok
    Level 39  
    tylko że w większości starych opli parametry pokazuje błędnie natomiast na fiacie jest zdecydowanie lepiej
    Nie bawiłem tym się w związku z powyższym za dużo więc wniosek jest taki że może się to przydać ale można nie trafić w model i pieniądze w błoto
    autoas
    Level 42  
    Jakie tam pieniądze.....
    Do nauki dobry
    Tylko czy ma 2 comy, bo zacznie cyrk...
    tzok
    Moderator of Cars
    Do starych FIATów (3-pin) to w zasadzie jedyny dostępny interfejs w cenie poniżej 500zł... ma wejść obsługa tych sterowników w FiatECUScan ale kiedy - nie wiadomo.

Z Astrą gorzej, próbowałem się połączyć z 1.4 8V z Gliwic i połączyć się połączył ale w parametrach bzdury były.

Problem z COMami jest jednak dość poważny - bo muszą być dostępne pod czystym DOSem, więc w praktyce w grę wchodzą tylko karty Argosy i Silicom (karty PCMCIA 16bit z układem UART 16C550), niestety dochodzi problem ze sterownikami kontrolera CardBus nowszych laptopów pod DOSem. Chyba, że stary PeCet w garażu... ale to z kolei mało praktyczne - nie przejedziesz się na jazdę testową z PeCetem...

Co prawda udało mi się pod DOS-Boxem i z przejściówką USB-COM nawiązać połączenie z IAW-8F.5T, ale z innymi sterownikami (np. air-bag w Astrze II) już się nie udało (mimo, że na "fizycznych" dwóch COMach działało). Nie mogę więc zagwarantować, że na każdej konfiguracji to ruszy pod emulatorem pod Windows i z przejściówką USB-COM.