fokus06 wrote: Witam posiadam telewizor sony bravia KDL 46T3500 korzystam z kablówki która nadaje sygnał cyfrowy ale w żaden sposób nie mogę odnaleźć tych kanałów dekoder nie wyszukuje żadnych usług .
Podstawowe pytanie jest następujące - jakie kanały cyfrowe chcesz odebrać? W tytule postu napisałeś o odbiorze Naziemnej Telewizji Cyfrowej (DVB-T), a w treści piszesz o podłączeniu kablówki. Więc na początek powinieneś się dowiedzieć, w jakim standardzie nadawana jest telewizja cyfrowa w kablówce - czy jest nadawana w typowym standardzie wykorzystywanym przez kablówki, czyli
DVB-C, czy też jest to retransmisja w standardzie Naziemnej Telewizji Cyfrowej, czyli
DVB-T, oraz czy nadane kanały cyfrowe są kodowane czy nie.
I w zależności od tego, co nadaje kablówka, można dopiero mówić o możliwości odbioru tej cyfry przez twój TV, o ile posiada on odpowiednie dekodery.
Quote: Telewizor kupiłem 2 lata temu we włoszech może tu tkwi problem w ustawieniach . Wiem jak się dostać do menu serwisowego ale nie wiem co mógłbym zmienić. Być może we włoszech telewizje cyfrową nadają na innych częstotliwościach.
A czy TV odbiera jakieś programy analogowe z kablówki, głównie w paśmie UHF (k21...k69)?