Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat 2.0 dsg 170ps po przygazowaniu stracil moc

luzak22luz 25 Jan 2011 12:04 2043 5
    luzak22luz
    Level 9  
    Hi
    Wczoraj przytrafilo mi sie w moim passacie po ruszeniu z miejsca ze znaczna akceleracja samochud stracil moc pojawilo sie na zegarach uszkodzenie silnika
    teraz pali mi sie servis i nie moge odpalic go , mial wymienione wtryski ale tylko 2 w listopadzie ubieglego roku , czy mozliwe ze padly nastepne ???? czy mogl by ktos pomoc na co zwrocic uwage i co sprawdzic
    model passat var. sport 103
    typ 3C5246
    ec ekp
    gc hxs
    sharkey
    Level 12  
    Sprawdz kat wtrysku, moze rozrzad na pompie przeskoczyl.
    Anonymous
    Anonymous  
    luzak22luz
    Level 9  
    rozrzad byl wymieniony i poprzedni wlasciciel wymienil jeden wtrysk i w papierach jest napisane ze jest wiecej uszkodzonych i ze trzeba wymienic
    czy ktos byl by wstanie umowic sie na : ja bym podlaczyl kompa i zainstalowal time viewer i poogladal by i potestowal , mam kabel
    pozdro

Dodano po 13 [minuty]:

i jeszcze mam pytanie czy w tym silniku jest pompa , czy sa pompowtryski i to one tylko padaja, znalazlem VW/Audi Brand new injector 170 Bhp Brand new Siemens injector 170 Bhp.

Passat 2.0 dsg 170ps po przygazowaniu stracil moc
    For 2.0L TDI Engines for VW, Audi, Seat and Skoda.
    czy jak wymienie czy ktos moze wziasc mi pomoc poustawiac wszytko zeby gralo
    moje gg 33757 dzieki
    pozdro
    romansu
    Level 15  
    Ściąg pokrywę zaworów i wypinaj z pompo wtrysków zasilanie tylko po wypięciu jednego próbuj odpalić silnik,jak odpali na wypiętym to masz ten pompo wtrysk do wymiany,jak nie to następny i tak do końca.Przy nich jest jak jeden pada to już silnika nie uruchomisz.