Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Numark DXM 06 czy BEHRINGER VMX200 USB?

patryk41200 26 Jan 2011 01:03 2580 6
    patryk41200
    Level 9  
    Witam. Zastanawiam się nad wyborem mixera. Mam na oku, że tak powiem dwa tylko nie wiem, na który się zdecydowac. NUMARK DXM 06 czy może BEHRINGER VMX200 USB. Dodam, że będzie to mój pierwszy mixer. Nie mogę się zdecydowac. Proszę o doradzenie w moim problemie z zakupem.
    Z góry thx.
    698adam
    Level 16  
    Jestem za Numarkiem DXM06, dlaczego? chociażby dla takich rzeczy jak:
    -wbudowany efektor
    -wytrzymalsze fadery w porównaniu do behringera
    -numark cieszy się lepszą renomą

Powiedz jeszcze z czym miałby współpracować ten mikser.
    patryk41200
    Level 9  
    Współpracowac? Jeśli chodzi o program to z Virtual DJ, a jeśli o o sprzęt to z laptopem HP.
    krzysiorb2
    Level 12  
    Witam. Moim zdaniem, dużo ciekawszy do numarka, byłby beh dx-626. Korzystam z niego, już trochę czasu i jestem bardzo zadowolony. A jest nieco bardziej przyszłościow, bo ma 3 kanały, z czego jeden przełączalny mic/(line/phono).

Efektor, nie jest taki ważny, kiedy będziesz grał z komputera. Poza tym większość odtwarzaczy, wbudowane ma już całkiem przyzwoite efektory i to nawet te z budżetowej półki (choćby posiadany prze zemnie Axis 9cr).

Jeśli chodzi o tego beha, to ma on, jedną bez sprzeczną zaletę.
    Ma złącze USB. Co szczególnie przy grze z laptopa, nie wypominając samego HP'-ka, jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Bo jakoś kart dźwiękowych (zintegrowanych) w lapka, pozostawia wiele do życzenia.

No ale już całkiem przyzwoity interfejs audio numarka, możesz kupić za 150zł.

698adam- A może mi kolega powiedzieć jakie znaczenie ma, w sumie delikatna różnica w wytrzymałości faderów? Jeśli ktoś decyduje się na zakup miksera za 500zł, to wiadome jest że nie będzie go używał klubowo, grając codziennie. Bo nawet jeśli tak miało by być, spokojnie zarobił by na parę rocznie takich mikserów. A bez jakiego kolwiek dbania, załatwisz fadery w każdym mikserze. Podsumowując, jeśli ktoś będzie wstanie "wytyrać" fadery w jakimkolwiek mikserze z półki beha, to gra na tyle, że opłaca mu się kupić tylko pionka.
    698adam
    Level 16  
    Krzysio ale tu jest pytanie o podane miksery, a ty wyskakujesz z berym 626... Co do tego krytykujesz mnie ze to o czym wcześniej nie mogłem wiedzieć, a mianowicie o graniu z laptopa. Pomyśleć najpierw trochę trzeba by było przed krytyką...
    krzysiorb2
    Level 12  
    Nie, nie krytykuje niewiedzy.:)
    W ogóle nie krytykuje, spokojnie. Chodzi mi tylko o to że, jeśli ktoś pyta o mixery, za +/- 500 zł to trwałość faderów, nie ma dla niego tak wielkiego znaczenia, bo w tych mixerach nie jest to znaczący parametr.

A proponuje dx'-a bo za niego mogę poręczyć, a kolega Patryk, mógł go przeoczyć w swoich poszukiwaniach. A mimo mojej sugestii, wydaje mi się że odpowiedziałem też, który z dwóch podanych, jest dla mnie lepszy.

A zarzucanie mi, nie myślenia (co uczyniłeś, w ostatnim zdaniu), zakrawa na kulturę osobistą.
    698adam
    Level 16  
    Oj dużo tu trzeba tłumaczyć... ale cóż...
    Ja ze swojej strony polecam Reloop RMX-20 Blackfire edition ,którego sam posiadam... Nie zniekształca tak dźwięku jak wyżej wspomniany bery...