Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z płynnością działania internetu

26 Sty 2011 15:46 2115 6
  • Poziom 8  
    Witam. Mam taki problem gdy włączam przeglądarke (firefox) strasznie wolno mi wszystko działa, strony wczytuja mi się wolno gdy przewijam strony przycinają się ,tak przy oglądaniu filmików przycinają się czasami , przy ściąganiu plików tez nie mam duzego transferu. Mam internet radiowy 1Mbit , jak robie pomiar za pomoca strony (dsl.cz) pokazuje mi połowe tego co mam, ale mysle ze nawet jak mam 512 czy trochę wiecej powinno mi to dobrze działać .
    Wczesniej mialem stacjonarny komputer i mi lepiej działało teraz mam Laptopa P200 1\1 PSPB3E

    Poproszę o jakieś porady .
  • Poziom 31  
    Napisz w jaki sposób łączysz się z siecią (Wi-Fi czy LAN) oraz czy masz zainstalowane wszystkie sterowniki od tego laptopa. Zmierz prędkość na stronie: Link i wybierz jakiś polski server (chyba że znajdujesz się obecnie za granicą).
  • Poziom 8  
    Łącze się przez LAN , Sterowniki mam raczej wszystkie zainstalowane bo gdy włączam menadzera to nie mam żadnych wykrzykników. Chociaż laptopa kupywałem przez allegro i miałem na początku Viste ale ze mi nie odpowadała zainstalowałem XP Może jest możliwość ze nie właściwe sterowniki zainstalowałem , ale może tylko od grafiki ponieważ nie było ich na stronie TosHIBy. Resztę pobierałem ze strony TOSHIBY

    A i zrobiłem pomiar Wyszło mi DOWNLOAD 0.95 Mb/s UPLOAD 0.13 Mb/s i PING 74ms
  • Pomocny post
    Poziom 31  
    Wynik wydaje się być prawidłowy. Może wina leży po stronie przeglądarki. Próbowałeś ja aktualizować lub zainstalować inną np. Opera czy Firefox i porównać ich działanie?
  • Poziom 8  
    No niby dobry , ale chce teraz pobrac opere ze strony instalki.pl , gdzie 8.9MB gdzie transfer mam 20.4 KB/s czasami wiecej czasami jeszcze mniej, powienien byc okolo 60KB/s mi sie wydaje . Może polecisz mi jakies programy zeby zainstalowac . np flash playera zainstalowalem i cos tam jeszcze . ale moze wymienisz mi jeszcze jakies programy ktore mogl bym zainstalowac :)
  • Poziom 31  
    W przeglądarce możesz jeszcze wymagać Javy ale to pewnie masz. I dlaczego nie pobierałeś ze strony producenta?

    Ps. mi z instalki.pl pobierał Opere 11.00 przed momentem 45 kb/s :) Zdecydowanie nie jest to strona do pobierania czegokolwiek :)
  • Poziom 8  
    Tak jave mam zainstalowaną :) . Zainstalowałem Google chrome i jak na razie się trochę polepszyło . Zobaczymy na jak długo :)