Witam mam pytanie w zasadzie to interesuje mnie co to jest wymontowałem to z Farelki chciałbym dokupić taką część tylko nie wiem co to jest tu dam obrazek...
Jest to klawiatura, mysz komputerowa z podkładką, monitor, salaterka z łyżeczką i coś czego nie widać. Przypuszczalnie jest to wyłącznik termiczny termowentylatora Farel OTW-2. Farelka też nie do końca wiadomo co to jest.
Zanim wymienisz tą część sprawdź omomierzem czy styki zamykają obwód. Poza tym do sprawdzenia ciągłość obwodu całego urządzenia termostat i spirala grzejna.
Termostat i spirala jest dobra wszytko działa tylko jest następujący problem raz sie właczy i w ogolę się niewyłączy albo sie niewłączy tylko ten wyłącznik termiczny jego styki są cały czas złączone próbowałem regulwać bo jest tam taka śrubka ale to nic nie dało...A w ogóle kupię taki wyłącznik bo to chyba antyk jest...??
I jeszcze mam pytanie O Fachową nazwę tego czegoś co jest na zdjęciu
Dokładnie jest to Farelka o nazwie Termowentylator FAREL OT-2 2000
Moc: 2025W / 2000W
Napięcie: 220V 50Hz
W temperaturze pokojowej styki wył. term. mają być złączone i powinny zamykać obwód. Mogą być zaśniedziałe. Śruba służy do regulacji temperatury wyłączenia. Ustaw śrubę w pierwotnym położeniu. To, że się samoczynnie wyłącza może oznaczać, że urządzenie się przegrzewa i wskutek zadziałania tego wyłącznika urządzenie zostaje wyłączone. Albo jest rozregulowany, albo wydajność wentylatora jest za słaba. Sprawdź silnik wentylatora. Może być zatarty. Czy urządzanie reaguje na regulację obrotów silnika i temperatury?