Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

odkurzacz zelmer cobra 2010 słaby ciąg

27 Sty 2011 14:18 4512 7
  • Poziom 9  
    Odkurzacz po włączeniu działa niby prawidłowo , reaguje na regulację siły ciągu
    ( słychać po wzrastających obrotach silnika ), ale sam ciąg jest dość słaby.
    ( nawet na największych obrotach )
    Worek nowy , filtry wymienione , rury , szczotki , ssawki drożne.
    Proszę o pomoc , jakąś podpowiedź.
  • Poziom 42  
    A jak "ciągnie"bez węża?
  • Poziom 16  
    Odepnij wąż i zobacz jak ciągnie.
    Jak nie pomoże to możliwe że zabrudziła się turbinka. Należy ją wyczyścić.
    Pozdrawiam :D
  • Poziom 9  
    bez węża jest jakby ciąg większy - piszę jakby , ale przykładając rękę do otworu po wężu jest to od razu wyczuwalne , że jest mocniej , czyżby coś z wężem ?
  • Poziom 42  
    Wrzuć coś do węża np. nakrętkę M10.Coś ciężkiego, ale żeby nie za grube
    ( żeby nie utknęło w wężu) jak wypadnie z drugiej strony , to wąż w porządku .Lepiej nie dmuchaj ,chyba że za okno!!
  • Poziom 16  
    Jak dmuchniesz w domu to będziesz miał spooro sprzątania. Wierz mi :)

    Dodano po 1 [sekundy]:

    Pomysł z nakrętką jest dobry, sprawdzi się. Jak nakrętka utknie w wężu to zatkany.
  • Specjalista AGD
    Jak działa ok, może być pęknięta obudowa przednia przy kółku obrotowym. Ewentualnie jakas nieszczelność silnik - obudowa.
  • Poziom 9  
    Przyczyna problemu - bardzo mocno zabrudzony silnik. Dużo pyłu w obudowie silnika.
    Po wyczyszczeniu silnik chodzi jak nowy. Jedyny negatywny skutek to połamane pojedyncze zaczepy z plastiku. Temat zakończony.