Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Amilo Pa1510 jak rozebrać lub service manual

muny 27 Jan 2011 17:48 3568 2
    muny
    Level 14  
    Witam,
    Rozbieram właśnie laptopa Amilo Pa1510. Potrzebuję wymienić tasiemkę łączącą płytę główną z inwerterem i nie mogę zdjąć dolnego kadłubka. Może rozbierał już ktoś z Was taki model? Chodzi mi o ten fragment co na zdjęciu. Wzdłuż czerwonych linii trzyma. Nie chce to puścić i nie mogę wyjąć tej tasiemki. Obejrzałem już chyba wszystko i śrubki tam żadnej nie ma. Wiatraka też nie mogę wyjąć bo od góry trzyamją go blaszki i za nic w świecie nie chce wyjść.

Amilo Pa1510 jak rozebrać lub service manual

Chyba, że macie service manual to chętnie bo ja nie mogę nigdzie znaleźć. Bardzo proszę Was o pomoc.
  • Helpful post
    fichu1
    Level 12  
    Witam.Wentylator idzie bardzo łatwo wyciągnąć.Wystarczy że odkręcimy 2 śrubki od wiatraczka,odpinamy złącze od niego i odkleimy czarną naklejkę łączącą wentylator i radiator.Potem wyciągamy go po skosie od strony gniazda wiatraczka.Wszystko pokazane jest na foto.Sam dzisiaj wymieniałem wentylator w moim Amilo pi2515 i powiem że wygląda identycznie jak u mnie,nawet wiatraczek jest taki sam.A zapomniałem jeszcze ja zdemontowałem jeszcze radiator żeby go wyczyścić bo po 3 latach był mocno zabrudzony no i łatwiej jest wyciągnąć wiatraczek bo radiator go trochę przyciska. więc odkręć wszystkie śrubki od radiatora u mnie były 4 i delikatnie go odkleiłem od procesora i grafiki
    muny
    Level 14  
    Dzięki serdeczne za podpowiedź. Już wczoraj się wkurzyłem i odkleiłem t taśmę. Z reguły jak rozbierałem lapki to takich schodów nie było. Jakoś tak dziwnie to wymyślili.