Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KENWOOD KDC-W3041 ciągle napis PROTECT

ziko234 27 Sty 2011 19:05 4927 5
  • #1 27 Sty 2011 19:05
    ziko234
    Poziom 17  

    Witam
    Mam do naprawy takie radyjko jak w temacie. Przeczytałem już sporo na temat tego błędu ale w tym modelu jeszcze nie znalazłem nic na ten temat. Wymieniłem tranzystor Q8 z K1046 na BD244C (był przebity) i nadal protect. Wylutowałem końcówkę mocy i nadal protect (wyczytałem że czasami jak się ją wylutowało to napis znikał i wiadomo, że była uszkodzona). Nie ma zwarcia wyjść głośników do masy i wszystko wygląda na ok. Co może powodować taką usterkę? Spotkał się już ktoś z tym w tym modelu? Oczywiście resetowanie jego nic nie daje.
    Pozdrawiam

    0 5
  • #2 27 Sty 2011 19:48
    rybeh
    Poziom 26  

    Dokładnie ten temat był rozwiązany i opisany na Elektrodzie w lipcu 2010.
    Szukaj.

    0
  • #4 27 Sty 2011 19:53
    djlj24
    Spec od car audio

    A ja znalazłem - wpisz PROTECT jako słowo kluczowe i znajdziesz.

    0
  • #5 27 Sty 2011 19:59
    ziko234
    Poziom 17  

    Wiele tematów jest na ten temat. Pisali o nie załączających się przekaźnikach (u mnie nie ma), pisali że mógł paść jakiś procek sterujący końcówką (nie wiem jaki) u mnie jest coś takiego:
    M16C
    M30622MEP-B44P
    72907AC

    i TDA7419
    wielu osobom zwierwały kanały do masy a u mnie nie ma takiego czegoś.
    Nie wiem na co już patrzeć i dlatego tu piszę.
    Na prawdę nie szukając nie napisałbym tego posta.
    Jeżeli to ten M16C to gdzie można go dostać?

    0
  • #6 28 Sty 2011 14:53
    djlj24
    Spec od car audio

    Jaki przekaźnik? Na tym forum jest odpowiedź - masz wywalony soft w radiu. Po prostu widać ten typ ma taką wadę i jest to typowe a opis rozwiązania jest na forum.

    2
  Szukaj w 5mln produktów