Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Podgrzewacz silnika w Volkswagen Sharan 2002r

28 Sty 2011 17:50 3538 6
  • Poziom 2  
    Witam! Proszę o pomoc ponieważ po nocnym postoju podgrzewacz nie uruchamia się. W serwisie tylko kasuja i mówią że jest wszystko ok a po nocnym postoju webasto nie odpala? Dopiero kiedy wymontuje /wyjmę/ czujnik temperatury i nim kilka razy wstrząsne i zamontuje i już działa przez cały dzień. Dnia następnego jest podobnie. Co zrobić żeby działało przez cały czas?
  • Moderator na urlopie...
    A przy jakiej temperaturze próbujesz uruchomić to ogrzewanie? A po drugi to może poczytaj trochę forum, jest mnóstwo podobnych tematów.
  • Poziom 2  
    Zawsze temperatura zewnętrzna jest poniżej +4 stopnie celzjusza.
  • Moderator na urlopie...
    Widzę, że się przygotowałeś do odpowiedzi. A diagnostykę robiłeś, jakieś kody usterek są? I powiedz co tak naprawdę robiłeś, to ułatwi sprawę.
  • Poziom 2  
    Diagnostyki nie robiłem bo w moim aucie nie ma komputera. Robili ją w serwisie Volkswagena i stwierdzili ze wszyskko jest ok a podgrzewacz z rana nie działa dopuki go nie wyciagne i nie wstrząsne kilka razy i po ok dwuch minutach odpala i działa przez calutki dzień a nastepnego dnia podobnie?

    Dodano po 1 [minuty]:

    Chodzi tutaj o czujnik temperatury. Przepraszam!
  • Poziom 16  
    to go wymien bo jest bimetalowy ten czujnik i moze nie zwiera lub zamiast czujnika zastosuj wlacznik 0/1 i zamontuj go w aucie sam bedziesz decydowal gdzie i kiedy wlaczyc dogrzewacz i bo bolu ... tymbardziej bedzie to dobre gdy lubisz jechac 400m od domu do sklepu .... nie zdazy nawet odpalic a juz go gasisz ....

    jezeli to pomoze to piec bedzie ok jednak jak dalej beda problemy musisz jechac do serwisu zeby podpieli tester do ebera....
  • Poziom 2  
    Serdeczne dzieki!
    Wa

    Dodano po 3 [minuty]:

    Sedeczne dzięki!
    Wła[/i][/GVideo]

    Dodano po 1 [minuty]:

    Sedeczne dzięki!
    Właśnie zastosowałem włącznik i jest wszystko OK! Pozdrawiam