Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

alarm cobra 0144 problem po odłaczeniu akumulatora

29 Sty 2011 09:32 6156 9
  • Poziom 10  
    Witam serdecznie

    Mam problem z alarmem cobra 0144 w samochodzie laguna I. Problem polega na tym iż po wyjeciu akumulatora z samochodu, naładowaniu akumulatora i ponownym włożeniu do auta nie mogę rozbroić alarmu, tzn alarm po podłączeniu klem cały czas wyje i miga kierunkami nie reaguje na zamkniecie, otwarcie z kluczyka. Wcześniej nie było z nim żadnych problemów. Samochód normalnie odpala. Słyszałem że te alarmy potrafia sie zawieszać i potrzebny jest reset ale nie wiem jak to zrobić macie jakieś doświadczenia z tym alarmem? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i pozdrawiam
  • Poziom 40  
    0144 ma 4 przełączniki w centralce?
  • Poziom 10  
    Witam ponownie

    Centralka nie ma żadnych przełączników w środku
    poniżej zdjecia

    alarm cobra 0144 problem po odłaczeniu akumulatora

    A pilot to jest orginalny renówki w kluczyku i posiada jeden przycisk
  • Poziom 10  
    TAK

    Własnie taki pilot
  • Poziom 10  
    Dzięki panowie za wszystkie odpowiedzi, próbowałem programować jak nakazuje autodata i dalej to samo natomiast w dokumentacji technicznej nie ma jak zrobić reset. Wyczytałem na forum elektrody że reset robi sie po wyjeciu sterownika z samochodu i zrobieniu tego na stole poprze odpowiednia kombinacje sygnałami zamkniecia i otwarcia tylko nie wiem dokładnie o jaką kombinacje chodzi?
  • Poziom 22  
    Mam pytanie odnośnie pilota do tego alarmu, chyba tylko w tym temacie było pisane coś o pilocie. Mam ten alarm (Cobra 0144) natomiast nie posiadam pilota. Gdzieś wyczytałem też, że te alarmy były też montowane w wersji bez pilota. Gdzie może znajdować się odbiornik IR, ponieważ ostatnio mam problemy z tym alarmem i właśnie nie wiem czy mam wersję z pilotem czy bez. Póki co nie zauważyłem żadnego odbiornika, bo jeśli jest to pilot na podczerwień, to odbiornik powinien być chyba zamontowany w widocznym miejscu?

    Tutaj w dokumentacji:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=947152#947152
    na schemacie podłączenia - piny 8 i 18 - to właśnie odbiornik?