Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Układ z Poloneza - co to jest?

kacha36 18 Oct 2004 15:26 2687 2
    kacha36
    Level 23  
    Witam.
    Czy ktoś wie, co to za układ? Nie wiem nawet pod jakim hasłem go szukać, chodzi mi o schemat i za co odpowiada. Wiem, że pracuje w Polonezie. Chciałabym podłączyć go pod napięcie 12V poza samochodem - na warsztacie - i sprawdzić jego działanie. Podobno nie działa jakaś funkcja związana z wycieraczkami - ktoś pisał o silniku wycieraczek, ale nowy układ kupiony w sklepie działa bez zarzutu w tym Polonezie, więc raczej to nie silnik.
    Znajomy prosił o naprawienie tego modułu, aby mieć go na zapas (cena podobno 100,-).
    Może ktoś jest w posiadaniu wsadu do ST62..., byłabym wdzięczna za pomoc.
    Pozdrawiam.
    leszekiaga
    Level 11  
    Z tego co wiem , jest to przerywacz kierunkowskazów, świateł awaryjnych i programator wycieraczek - w jednym
    Niestety nie posiadam schematu :( samego urządzenia , ale powinienem gdzieś mieć instrukcję Poloneza ze schematem instalacji .
    Jak znajdę to wrzucę skan z opisem
    bambo1
    Level 15  
    Witam Koleżaneczkę !
    Jeżeli mnie pamięć nie myli jest to mikroprocesorowy sterownik prędkości wycieraczek9Zazwyczaj umieszczony po lewej stronie pod deską , na grodzi)
    Programowanie odbywa się tylko na pierwszym biegu !
    Włacz 1 bieg.
    Pyrzyciągnij dźwignię do kierownicy, odczekaj max 16sek, przyciągnij jeszcze raz.Wycieraczki będą bujały się w odstępach równych odstępowi jaki TY zrobiłaś.
    Sterownik występuje po 94 r.
    Więcej info na temat tego zacnego auta tel 604-955-686 Wojtek.