Jęsli piszę na złym dziale bardzo prosze o przeniesienie do odpowiedniego. Otóz mam gitarkę elektryczną, już troszkę latek ma. Dostałem ją od wujka. I tu jest jeden problem. Odpadł jeden drucik audio (kabel to koncentryk) ten zewnętrzny, a ten wewnętzny byl przyczepiony do potencometru od głosności do środkowego drucika. Wogóle postanowiłem zmienic kabelek, bo ten nie za świerzo wyglądał i ten nowy już do wyjścia audio z jednej strony już przylutowałem a z drugiej jeszcze nie, bo nie wiem gdzie ten jeden przylutować, a narazie nie ma sesnu sie za to zabierać wogóle za nim was sie nie poradze. Poradźcie mi gdzie mam go przylutować.
P.S: mam takie pytanie przy okazji, czy gitare można podłączyć do wzmacniacza za pomocą kabla który ma z dwóch stron minijack: z jednej strony tego kabla dołączona jest przejściówka jack-minijack, a z drugiej strony przejściówka minijack-2x chinch, (wejście wzmacniacza 2x chinch). Czy ten kabel ma odpowedni przepływ itd..?? bo w gitarze jest koncentryk, i przeważnie pomiędzy gitarą i piecem stosuje sie koncentryk jack-jack taki gruby, a nie taki cienki jak w moim przypadku.
Wszytko jest na obydwu zdjęciach
P.S: mam takie pytanie przy okazji, czy gitare można podłączyć do wzmacniacza za pomocą kabla który ma z dwóch stron minijack: z jednej strony tego kabla dołączona jest przejściówka jack-minijack, a z drugiej strony przejściówka minijack-2x chinch, (wejście wzmacniacza 2x chinch). Czy ten kabel ma odpowedni przepływ itd..?? bo w gitarze jest koncentryk, i przeważnie pomiędzy gitarą i piecem stosuje sie koncentryk jack-jack taki gruby, a nie taki cienki jak w moim przypadku.
Wszytko jest na obydwu zdjęciach