Może mi ktoś powiedzieć jak zdjąć krzyżak w PDN 885?? Śruby mocujące już odkręciłem i nie mam pojęcia czy powinien on schodzić gładko czy trzeba go jakoś wybijać?? POzdrawiam.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereBugalek wrote:Może mi ktoś powiedzieć jak zdjąć krzyżak w PDN 885?? Śruby mocujące już odkręciłem i nie mam pojęcia czy powinien on schodzić gładko czy trzeba go jakoś wybijać?? POzdrawiam.
valler wrote:Koniecznie wkręć śrubę tak jak radzą koledzy, aby nie zniszczyć osi. Najlepiej uderzyć ciężkim młotkiem (śrubę przeznacz do wyrzucenia) .Jeśli masz kogoś do pomocy to najpierw "naciągnij krzyżak do siebie" i dopiero uderz. Schodzi czasami lekko, a czasami nawet bardzo ciężko (w zależności od stopnia korozji)
UWAGA: PRZED ZDJĘCIEM KRZYŻAKA UPEWNIJ SIĘ CZY JEST ZDJĘTY PIERŚCIEŃ OSADCZY Z OSI !!!
K_andy wrote:mój sposób jest dużo bezpieczniejszy.Potrzebne są dwa młotki, jeden wąską stroną wkładasz pomiędzy koło a krzyżak, a drugim uderzasz w pierwszy młotek- schodzi przy nawet słabym uderzeniu.
Sposób sprawdzony wielokrotnie
Pozdrawiam.