Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tuner Sat + Konwerter + Monitor LCD

98256 31 Jan 2011 19:54 1934 4
    98256
    Level 11  
    Witam,
    szukałem przez długi czas rozwiązania,

Jak podłączyć Tuner sat lub Odtwarzacz DVD (VIDEO - Euro) do Monitora LCD (VGA - D-Sub)

Wiedziałem ze należy zastosować konwerter Video2Vga ale ceny takich urządzeń wtenczas wahały się od 250zl w interesującej mnie rozdzielczości (1680x1050).

Jednakże ostatnio temat ożył ponownie i znalzlem takie cos: Konwerter_wideo2vga

I tu pytanie..
    Czy ktoś miał styczność z takim konwerterem?
    Jaka jest jakość obrazu po takiej kombinacji
    Jak zachowuje się obraz na takim monitorze (16:10)

Mam duży dylemat czy to wogole jest gra warta świeczki.
    Prosze o jakieś sugestie lub opinie.
    pozdrawiam, Grzesiek..
    User removed account
    User removed account  
    98256
    Level 11  
    Wiesz co, dzwoniłem nawet dzis do tego sklepu, facet powiedzial mi ze ok 100zl brutto, a ten sklep realizuje zamówienia od 200zl netto :)

ale facet podał mi login na allegro, tu można kupić, i tak tez mi doradził żeby przez allegro.

Tylko myślałem ze ktoś miał z tym już doczynienia i chciałm poznać opinie na temat takiego zestawu, czy to zdaje egzamin i czy jakość obrazu jest zadowalająca ??
    User removed account
    User removed account  
    98256
    Level 11  
    Witam ponownie,
    widzę ze temat jest wciąż poszukiwany :)
    Kolega z forum wysłał mi pw z pytaniem odnośnie tego konwertera, otóż, tak, zakupiłem taki konwerter i muszę powiedzieć ze jestem bardzo milo zaskoczony jakością, spodziewałem się dużo gorszej jakości, wprawdzie podpinałem tylko tuner sat + monitor lcd ale pozytywne wrażenie odniosłem.

Jest dużo postów i sporo pytań odnośnie takiego problemu, bo sam przekopałem mnóstwo postów na forach ale nigdzie nie znalazłem satysfakcjonując odpowiedzi.

Wiec dla innych którzy będą szukać rozwiązania spięcia monitora LCD z odtwarzaczem DVD lub tunerem SAT, lub czego kolwiek z video na vga mogę szczerze polecić ten konwerter o którym była mowa wyżej.

Jeśli ktoś będzie miał jakieś pytania chętnie pomogę.