Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router TD-W8901G + AP TL-WA500G Konfiguracja połączenia

latawiec666 31 Jan 2011 23:28 1562 3
  • #1
    latawiec666
    Level 16  
    Witam!
    Posiadam problem w konfiguracji połączenia pomiędzy Access Point-em a Routerem. Problem polega na traceniu co ok 10sekund połączenia (jeżeli wogóle nastąpi) a następnie braku połączenia przez ok 5 min.
    Ustawianie stałego kanału na routerze nic nie daje. Sygnał na AP to ok 20dBi.
    Czy z tego powodu wynika problem z połączeniem??
    Zwracam uwagę, że korzystam z WPA2. Bez szyfrowania sytuacja wyglądała tak samo.
    Proszę o pomoc w konfiguracji, bo nie mam już osobiście sił.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
    P.S. Oba urządzenia są firmy TP-Link
    Kamery 3D Time of Flight - zastosowania w przemyśle. Darmowe szkolenie 16.12.2021r. g. 10.00 Zarejestruj się
  • #2
    KSRhaziel
    Level 36  
    1. Jaka odległość między urządzeniami, jakie przeszkody po drodze?
    2. Czy próbowałeś zestawić połączenie między urządzeniami, gdy te stały obok siebie?
  • #3
    latawiec666
    Level 16  
    ad.1 ok 30 m jedna ściana z cegły i 2 stropy drewniane.
    ad.2 sytuacja wygladała dokładnie tak samo.
    P.S. w AP jest założona antena 8dBi
  • #4
    latawiec666
    Level 16  
    Czy tu naprawdę nikt nie umie sobie poradzic z takim problemem??

    Dodano po 5 [godziny] 24 [minuty]:

    Zapomniałem dodać, że na routerze firmy Pirelli (dodawany przez firmę Netia) połączenie jest cały czas utrzymywane choć moc sygnału na AP wynosi zaledwie 8dB...
    Nowy router jest uszkodzony??