Kapsis, wnoszę że nie studiujesz fizyki.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therexitami wrote:1.Czy soczewka grawitacyjna ma aberację chromatyczną? Jeśli nie to znaczy, że działa jednakowo na wszystkie fotony niezależnie od ich „masy”, jeżeli tak, o to by było coś.
xitami wrote:2.Czarna dziurka potrafi nawet pożreć nie tylko kanapkę z szynką ale nawet biednego nie wadzącego nikomu fotonka, są jednak spryciarze którzy zwieją i zwykle świecą rentgenem, czemu tak?
Kapsis wrote:oczywiscie ze za E=mc(2) tyle tylko ze On to opublikowal ..a w wzor tak naprawde nie jest Jego...ludzie studiujacy na wyzszych uczelniach fizyke pewnie cos o tym wiedza
Quote:Żagiel świetlny w próżni ?
Z tego co pamiętam to jest zasada zachowania pędu... Więc żeby fotony ruszyły coś z miejsca to musiałyby one np. stanąć w miejscu uderzając w coś. Ale gdyby zmienić ich pęd czyli ha*ni czyli energię no to teoretycznie coś takiego jest możliwe. Ale realizacja? A po co to komu ? W próżni ?![]()
xitami wrote:zależy gdzie w próżni kosmicznej to nawet kieszonkowa latarka wystarczy![]()
a tak na intuicję, czujesz że musiał by to być potężny laser, lusterko odbija około 99% energii, przepuszcza bardzo mało, a reszt musi się w nim wydzielić w postaci ciepła, oj dużo go będzie.
Ale właśnie to może pomóc, ja oświetliłbym to lustro od strony nie odbijającej, oświetlił bardzo krótkim impulsem, i właśnie eksplozja na powieżchni mogła by to lusterko posnieść, a takie lasery już są.
xitami wrote:Coś coś słyszałem, ktoś coś mi mówił, że kolega jego znajomego gdzieś przeczytał, że Einstein to nawet tfu pedałem był. Pożyjemy zobaczymy. Teza to ciekawostka, obowiązuje dowód.
Ale po pierwsze powiedziałeś, że "oczywiście że za e=mc2", podtrzymujesz zdanie?
Quote:i w ostatnim post’cie właśnie o to pytam, czy obstajesz przy swoim zdaniu?„ oczywiscie ze za E=mc(2) tyle tylko ze...”
xitami wrote:Argon Dioda laserowa jak wszyscy wiedzą, a i sama nazwa na to wskazuje ma 3 (słownie: trzy) wyprowadzenia, czy to ma świecić czy odbierać świecenie? Bo jeśli to drugie to może coś z SHARP'a
ooooo
o o
ooooo
xitami wrote:
yego666 To może per analogiam, ja pytam czemu żarówka świeci, a ty mi proponujesz katalog żyrandoli
PS
Polecam sprawdzić co nam proponuje tezaurus „podarowany” przez Bila dla słowa „Bóg”.
Pamiętam problemy pewnego ornitologa któremu edytor zamiast ptaka proponował kuśkę.