Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota Celica problem z katalizatorem

DZIKI460 03 Feb 2011 16:27 3418 3
    DZIKI460
    Level 2  
    Witam,
    Potrzebuje pomocy, rady fachowca. Mam ogromny problem posiadam toyote celice z roku 2000. Od pewnego czasu zapala się kontrolka "check engine", więc udałem się do toyoty. Samochód został podłączony do komputera i okazało się że katalizator dokonuje żywota. Cena nowego trochę mnie zaszokowała(5000zł) więc utworzyłem nowy temat w celu, uzyskania jakichś porad.
    Dodam tylko że w układzie są 2 sondy przed i za katalizatorem, próbowałem "wybebeszyć" go i nic to nie dało. Kupiłem na allegro drugi i miałem spokój przez 7 miesięcy, ale od miesiąca znowu to samo. Co robić? Pomóżcie.
    cobraa
    Level 27  
    poprostu katalizator z allegro znow padl - nie dziwi mnie to lepeij kup jak juz co uzywke oryg
    osa44
    Level 10  
    5 tys. to troszkę dużo, ale zawsze jeśli kupisz nowy, używany, zamiennik czy coś co będzie pasowało w jego miejsce możesz stary sprzedać na platynę. A tak swoją drogą to nie kupuj żadnych części używanych od kolesia którego nie znasz, skąd wiesz jak on ją użytkował i czy Ci zaraz po założeniu nie padnie?????
    fuelinyourblood
    Level 35  
    Zrób analize spalin i sprawdź prace sond.

Tylko nie "a bedzie" , podaj dokładnie dane wszystkich gazów i wspólczynnik λ.