Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki alarm do Passata?

nowak_mariusz 19 Oct 2004 22:06 4005 11
    nowak_mariusz
    Level 11  
    Witam.
    Proszę bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w dokonaniu trafnego wyboru. Chodzi o to, jaki najlepiej zamontować alarm w Volkswagenie Passacie i jakie czujniki najlepiej zdadzą egzamin. Proszę ewentualnie o instrukcję obsługi i schemat podłączenia takiego alarmu. Czy koledzy mogą polecić jakiś godny zaufania sklep internetowy z alarmami ?

Pzdr.
    Mariusz
    cimoch
    Level 12  
    No wiesz jeśli chodzi o zabezpieczenie samochodu to najlepiej zmajstrować coś samemu , odięcie pompy paliwa , zapłonu , jeśli chodzi o syrene to można podpiąć pod co kolwiek, nawed można zrobić czujnik pochylenia samochodu .
    Jak sobie wymyślisz coś sam to będzie najlepsze zabezpieczenie.Ceść
    yasiu.brzeg
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jest wiele zabezpieczeń godnych polecenia. ważne żeby było funkcionalne i sprawne. nie wiem do czego to ma służyć czy tylko do zabezpieczenia czy np też do sterowania centralnym zamkiem alternatyw jest wiele musisz się jaśniej opisać
    Ambulans
    Level 21  
    Witam
    Wszysko zależy ile chcesz na ten alarm wydać. Z czujników dodatkowych założyłbym ultradźwięki i udar. A dodatkowo jakąś nietypową blokade zapłonu najlepiej samoróbke - ponoć są najgorsze dla złodzieja. :D
    Ja osobiście mogę polecić: www.amt-alarmy.pl - kupowałem tam już kilkakrotnie i firma jest ok.

Powodzenia :)
    Błażej
    Przede wszystkim: który to Passat? I co ma obsługiwać ten alarm? Samo zabezpieczenie? Czy także centralny? Otwieranie elektryczne tylnej klapy? Domykanie szyb? I jaki centralny masz w aucie? Jeśli pneumatyk, to w niektórych alarmach trzeba stosować dodatkowe moduły sterujące. Czy planujesz dodatkowo funkcję antyporwaniową, panic? Jeśli to passat z pilotem do centrlnego w kluczyku, to można wtedy zastosować alarm bezpilotowy (np. SEO).
    nowak_mariusz
    Level 11  
    Witam.
    Co do tego Passata, to jest to rocznik '96/'97 z centralnym zamkiem ale bez pilota.
    Alarm, który chce założyć musi współpracować z zamkiem centralnym, zabezpieczać drzwi, tylną i przednią klapę, odcięcie zapłonu, dodatkowo czujnik ultradźwiękowy itd.
    Słyszałem, że można kupić alarm do konkretnego modelu samochodu, który ma już dopasowane odpowiednie wtyki do konkretnej instalacji samochodowej. Wystarczy tylko rozpiąć wiązkę przewodów i wpiąć się w instalację.
    Czy to prawda?, i gdzie taki alarm można dostać

Pzdr.
    Mariusz
    yasiu.brzeg
    Takie alarmy dostępne są tylko dla samochodów renault. co do twoich wymagań polecam super fortece jest to rewelacyjny alarm do tego ultra dźwięki lub mikrofale dwustrefową ale raczej mikrofale. gdyż możesz podłączyć prealarm dla sytuacji jak ktoś podchodzi i zagląda przez szybę wtedy alarm wydaje dźwięki ostrzegawcze. Alarm ten ma również funkcję bezobsługowej identyfikacji urzytkownika. czyli taki malutki pilocik który trzymasz przy sobie. jak ktoś ci buchnie kluczyki ,lub wyrzuci ciebie z auta to i auto po minucie gaśnie. Naprawdę polecam koszt takiego poełnego zestawu to około 250zł + montarz
    Anonymous
    Anonymous  
    longines
    Level 26  
    No własnie. Passat.
    Wczoraj dorobiłem extra kluczyk do autka. Otwiera zamki bez problemu, ale gdy chce odpalic samochód to zapala i gaśnie.
    Rozebrałem oryginał, ale tam oprócz bateryjki Kodak i małej żarówki z soczewką nic wiecej nie ma. oryginał odpala jak nalezy.

Mam zamontowaną immobilizer Silicon na pastylkę, ale cyrk z dorobionym kluczem deczko mnie zaszokował.

Co to jest? Jakis dwustopniowy immobilizer???
    Gdzie w takim razie dorabia sie klucze na zapas, aby działał jak nalezy?
    jacq
    Level 22  
    W punkcie dorabiania kluczy powinni stwierdzić czy w kluczyku jest transponder, odczytać jego zawartość i zaprogramować dziewiczy transponder w dorobionym kluczyku. ze zdjęcia wynika, że masz passata b4 a w nich często gęsto występowały immo w kluczyku.
    longines
    Level 26  
    jacq wrote:
    W punkcie dorabiania kluczy powinni stwierdzić czy w kluczyku jest transponder, odczytać jego zawartość i zaprogramować dziewiczy transponder w dorobionym kluczyku. ze zdjęcia wynika, że masz passata b4 a w nich często gęsto występowały immo w kluczyku.

To wszystko tłumaczy. Dziękuję.