Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia 5200 nie chce się włączyć po wyjęciu baterii

bingoo 04 Feb 2011 19:05 1998 6
    bingoo
    Level 16  
    Witam mam Nokię 5200 telefon miał problem z softem przy fleszowaniu jafem po wielokrotnych próbach udało się wgrać nowy soft. Teraz telefon dziwnie się zachowuje, gdy włożę baterię to nie da się go uruchomić muszę podłączyć go pod ładowarkę i dopiero po chwili gdy pokaże że bateria ładuje się można go włączyć. Potem gdy wyłączę telefon ale nie wyjmę baterii można go włączyć i wyłączać ale wystarczy że wyjmę na chwilę baterię telefon nie chce się włączyć. Macie jakieś pomysły jaka może być tego przyczyna?
    mimor555
    Level 24  
    Sprawdź baterie od pamięci telefonu tą na płycie głównej. Sprawdź też włącznik i całą jego linie, bo może być tak że zabrudzony albo coś. I raz dobrze włączy a raz źle. Telefon może był zalany? albo cos w tym stylu? Może spróbuj jeszcze raz wgrać soft \.
    dr.master
    Level 39  
    Zmierz baterię, spróbuj podstawić ją do innego telefonu i sprawdż czy objaw jest taki sam.
    *HaKeR*
    Level 26  
    Przede wszystkim sprawdź na innej baterii.
    bingoo
    Level 16  
    Sprawdzałem na rożnych bateriach i to samo. Soft wgrywałem kilka razy i tez nic. Spróbuje przylutować tą małą baterię na płycie tylko to chciałem zostawić na koniec bo z tym trzeba dosyć ostrożnie.
    *HaKeR*
    Level 26  
    Bateryjka nie ma nic do tego.
    bingoo
    Level 16  
    No to ja już nie wiem co by mogło być bo zalany nie był. był problem podczas fleszowania z CMT zaraz na początku wywalał błędy ale p kilku kombinacjach udało się wgrać a teraz cały czas ten problem z włączaniem.