Witam,
Pewnie było tu mnóstwo tematów tego typu jednak nie widzę żadnego, który sprecyzowałby wybór najlepszych kolumn do 400zł + wzmacniacz do 250zł.
Tak więc ostatnio rozglądam się za jakimś mocniejszym zestawem stereo. Na pierwszy rzut oka chciałem wziąć STX F-130, jednak na innym forum powiedzieli, że nie są to głośniki wysokiej klasy i za tą cenę można dostać coś lepszego. Doradzili mi więc Arcusy TS45 no i bardzo przypadły mi do gustu, jednak nie posiadają maskownic i cena jest troszkę wygórowana. Z tego też powodu czekam na jakąś okazję, ale nie wiadomo czy się trafi, więc warto obejrzeć się za czymś innym, tańszym, a za razem "z kopem"
No więc ostatnio znalazłem kolumny Magnat Sonobull 21 i chciałbym się spytać czy dobrze to by grało, czy po kilku miesiącach nie rozszarpałbym tego piankowego "zawieszenia" membrany (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi, bo sam dokładnie nie wiem jak na to mówić), bo ojciec kiedyś kupił STX'y F-180, które montowane były jeszcze na tych piankowych "zawieszeniach" i w tej chwili myślę, że wymiana głośników jest jedynym wyjściem z sytuacji, bo nikt takiego syfu nie kupi
Wszystko chciałbym napędzać wzmacniaczem z radyjkiem, czyli jakimś dobrym amplitunerem. Na oku mam Yamahe RX-360, bo wszyscy "od wieków" polecają tą markę
Tak więc:
1. Jak wygląda sprawa z Magnatami?
2. Jak wygląda sprawa z STX'ami?
3. Jak wygląda sprawa z Arcusami?
4. Jak wygląda sprawa z ampli Yamahy?
5. Jakie są obecnie najciekawsze oferty na allegro?
PS. Dodam, że "oficjalny dystrybutor" STX'ów mieści się jakieś 10km ode mnie.
PS2. Jestem fanatykiem basu i chciałbym, żeby nowy zakup wywołał niewielkie trzęsienie domu
PS3. Wszystko będzie podpięte pod laptopa z SB Live, także źródło jest dosyć dobre.