Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

tachograf merc sprinter VDO KIENZLE 2001r. cdi

marx232 20 Oct 2004 12:56 5060 5
    marx232
    Level 14  
    Mam problem
    podczas wyciagania pamieci z tachometru pekla mi pamiec - troche sie pospieszylem
    Czy poratowalby mnie ktos wsadem do tacho
    VDO
    pamiec 24c04
    jest tam jakis numerek a 000 446 71 33 / 002

Z gory dzieki za pomoc
    marx232
    Level 14  
    Ponawiam prośbę.

Dostałem wsad do pamięci ale jest taki problem ze pokazuje ok 40km/h w dół i z obrotami ok 400obr/min tez w dół, czy mógłby mi ktoś podać komórki które są za to odpowiedzialne, lub czy mozna prosic o jakis wsad chociaz do porównania, wlasciciel samochodu ma firme transportowa i rozlicza sie od kilometra.
    Tachograf VDO KIENZLE A 000 446 71 33 / 002 - tacka jak w cd-romie

Z góry dzieki

marx232
    macki
    Level 15  
    Masz tam pewnie tachograf serii 1324. Powód zaniżania wskazań prędkości i drogomierza to prawdopodobnie błędne ustawienie stałej K tachografu. Niestety bez serwisu sie tu raczej nie obędzie (potrzena baza drogowa i przyrząd, którym pewnie nie dysponujesz), wyślij gościa, niech mu zmierzą i ustawią ten wspólczynnik. Koszt to ok. 30pln.
    neon121
    Level 18  
    Witam
    Mam taki problem w Nissanie Interstar, jest to samo co Renault Master, czy podobny francuz. Mam tacho Stoneridge Electronics SR No. 24 02 82 00 199 724 --, na którym jest przebieg całkowity, a w liczniku jest tylko dzienny, ale mniejsza z tym. Chodzi mi głównie o zmiane przebiegu jest ok. 210tyś, nie pamiętam dokładnie bo tacho jest rozebrane i zgrałem zawartość jako 16bit i 8 bit, zawsze tak robie dla pewności, robiłem to willemem, pamięć 93C66, nie wiem co trzeba zmienić, wydaje mi się, że 00 7F, ale nie jestem pewnien, czy są jakieś sumy kontrolne.

Pozdrawiam i proszę o pomoc dość pilna sprawa

Dodano po 23 [sekundy]:

zapomniałem o zawartości
    vatro
    Level 2  
    Cześc
    pilnie poszukuję schematu podłączenia tachografu do sprintera Cdi 2001-
    Mój sprinter to 416 CDI 2004r ale z tego co się to w przypadku instalacji tacha nic się nie zmiena w roczniku i w wersji silnikowej .

Z góry bardzo dziękuję .

Pozdrowionka