Szczerze mówiąc co to za rower z silnikiem.
Już lepiej zainwestować w skuter, lub ciekawy motor, gdyż przyjemność jazdy rowerem opiera się głównie na fizycznym wysiłku oraz budowaniu kondycji.

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregmer4 wrote:Mam rower z przerobionym silnikiem od Komara( obcięta skrzynia biegów). Zdjęcia wrzucę jak będę miał do nich dostęp. Jak ma humor to ponad 50 ciśnie... Nie polecam takich prędkości na rowerze
Kłopotliwe jest głównie zasilanie w paliwo, początkowo miałem zbiornik z paliwem umieszczony nad silnikiem (napęd na tylne koło - przekładnia cierna)... Zasilanie grawitacyjne. Teraz jest pompka paliwa podciśnieniowa i gaźnik z innego silnika, ale trzeba to dopracować. Jeszcze coś, mam własnej konstrukcji hulajnogę z silnikiem od kosy(przepraszam, piły) spalinowej (napęd przez pasek zębaty z Poloneza oraz przekładnie cierną)
Quote:![]()
GŁÓWNE FUNKCJE I DANE TECHNICZNE PRZEDMIOTU:
SPRZĘGŁO PRZEZNACZONE DO CHIŃSKICH SKUTERÓW 2-SUW I ATV
WYMIARY TOWARU:
W skład zestawu wchodzi: tarcza z zębatką zewnętrzną, tarcza z małą zębatką, tulejka, 3 podkładki
Średnica zewnętrzna tarczy z zębatką 120mm
Wysokość całkowita tarczy z zębatką 19mm
Średnica otworu wewnątrz tarczy z zębatką 15,5mm
Średnica zewnętrzna tarczy z małą zębatką 104mm
Wysokość całkowita tarczy z małą zębatką 27mm
Średnica zewnętrzna małej zębatki 42mm
Ilość zębów małej zębatki 14
Średnica zewnętrzna tulejki 20mm
Średnica wewnętrzna tulejki 16mm
Wysokość tulejki 23mm
Corei wrote:Jesteś w delikatnym błędzie kolego. Bo te silniki z pił może i będą długo działać, ale po 1. jest to ciężej zrobić (trzeba dospawać zębatkę do sprzęgła) a po 2. są choolernie głośne na wysokich obrotach. A co do silników od "kosiarek" - praktycznie nikt autentycznego silnika z kosiarki nie wsadzi, bo musiałby go gruntownie przerobić, co innego silniki Briggs & Stratton z np. glebogryzarek. One mają poziomo ułożony wał i są to naprawdę dobre silniki. A spalanie wcale nie gra roli, bo możesz spierniczyć ustawienie gaźnika i będzie to ładnie chodziło, ale piła będzie chlać jak smok. Poza tym ew. naprawa piły to spoooro roboty. A co do chłodzenia to te silniki mają na zamachu finy, które tworzą "podmuch", a jak to jeszcze będzie jechać ok. 20-30 km/h to chłodzenie będzie o wiele lepsze. Poza tym, musisz piłę kupić z mocnym silnikiem, bo mój kumpel robił na pierwszej lepszej i kilka razy zmieniał przełożenia, bo to ledwie jechało. To wszystko zależy czy się przyłożysz do tego. Ja o takim rowerze myślę ponad 2 lata już i przez ten czas gromadzę nie tylko materiały, ale też informacje. Trzeba się też dobrze zastanowić, gdzie to (i ile) ma jeździć. Jak dla mnie - polecam na taki projekt silniki Briggs & Stratton z poziomym wałem (glebogryzarki itp. ) o mocy 2-5 HP (z tym, że 5 KM to już górna MAX granica). Wprawdzie trzeba się pomęczyć i ew. wzmocnić ramę i zrobić porządne mocowanie silnika, ale dalej to już z górki. Bo delikatną wadą tych silników są spore wibracje (zwłaszcza starszych modeli) na niskich obrotach. Mam nadzieję, że coś rozjaśniłem
konteno wrote:- co masz na myśli "nie na dzwonie tylko obok"? Jak chcesz przenieść wtedy napęd z dzwonu?a na sprzęgle ale nie na dzwonie tylko obok trzeba jak najmniejsze rowerowe kółeczko zębate i powinno być git