Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AR 146 boxer 1.6- duże zużycie paliwa!!!

Przemkos1461 08 Feb 2011 00:24 1832 7
    Przemkos1461
    Level 9  
    Witka, mam AR 146 Boxer 1.6 rok 1995. po przejechaniu 230 tys km zaczęła brać dużo paliwa. Tzn. 20 litrów benzyny starcza na około 180 km. Silnik pracuje nierówno, gdy przyśpieszam zapala mi się pompa (popularna marchewka). Zmieniłem świece i dalej jest to samo. Odpala za każdym razem. O co tu chodzi i gdzie szukać przyczyny?
    cobraa
    Level 27  
    To nie jest pompa tylko wystąpił jakiś błąd w elektronic to kontrolka od usterek silnika. Jedź na diagnostykę silnika i zdiagnozuj na komputerze co wysiadło
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Mój pracownik miał AR 146 (103KM) i jemu w zimie potrafiła spalić nawet 15! litrów benzyny (średnio 12L/100km) i też się naszukaliśmy i nic - wszystko było ok. A co do "marchewki" najprawdopodobniej katalizator jest winowajcą. Podłącz pod kompa jak pisał "cobraa". Pozdrawiam.
    Przemkos1461
    Level 9  
    Witam ponownie. Łatwo powiedzieć a trudniej znaleźć warsztat gdzie mają komputer do Alfy Romeo 146 boxer rok 1995. Mieszkam w Gorzowie Wlkp. i nie znalazłem elektromechanika z odpowiednim komputerem. Może ktoś z was mi pomoże znaleźć taki komputer???
    Przemkos1461
    Level 9  
    Dziękuję za wskazówki. Sprawdzę te adresy.
    Przemkos1461
    Level 9  
    Dzięki, dzięki, dzięki...Wreszcie ktoś w Gorzowie Wlkp. ma sprzęt do mojej Alfy. Jest to firma na ul. Koniawskiej. Diagnoza jaką wystawił komputer to..........
    "Sonda lambda".
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    GRATULUJĘ wytrwałości. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z autka ;).