Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

chrysler voyager '99 tylna wycieraczka a nawiew na przód

dedexx 09 Feb 2011 15:26 2560 2
    dedexx
    Level 2  
    Witam

Mam taki problem:
    Włączam nawiew na przednią szybę, lub przednią szybę i nogi, a po chwili samoczynnnie włączami sie wycieraczka tylniej szyby.
    Problem powstaje również w przypadku włączenia ogrzewania tylnej szyby.

oto przykłady:
    -nawiew powietrza ustawiony na nogi, lub nogi i twarz - wycieraczka tylniej szyby nie działa (czyli prawidłowo)

-nawiew powietrza ustawiony na nogi, lub nogi i twarz + ogrzewanie tylnej szyby po chwili włącza sie samoistnie wycieraczka tylnej szyby i nie da sie jej wyłączyć

-nawiew powietrza ustawiony na przednią szybę, luib przednią szybę i nogi - tylnia wycieraczka włącza sie samoistnie.

problem jest o tyle kłopotliwy, że tylnia wycieraczke juz mam przez to totalnie zniszczoną, ludzie na radyjku cb bez przerwy mowia mi zebym wylaczyl tylnia wycieraczke, a ja nawet nie wiem jak :)

ktos moze mi pomóc?

pozdrawiam
    so_pel
    Level 1  
    witam
    około września 2010 w moim samochodzie voy"98 pojawił się identyczny problem z tym, że u mnie nie było żadnej logiki, działała jak chciała. poza tym migają kontrolki różne nikt nie jest w stanie powiedzieć o co chodzi gdzieś jest jakiś błąd...
    Ale historii tyle niedawno po przejściach z elektroniką i ogrzewaniem dużo czytałem, i zrobiłem tak odkręciłem ramkę z panelem wentylacji z tyłu są dwie kostki, jeden styk prawdopodobnie minus był trochę przykopcony. Przeczyściłem wszystkie popsikałem czymś do styków i pomogło wreszcie cisza. Kontrolki dalej migają ale wydaje mi się że wszystko działa
    pozdrawiam
    nie wiem czy moja rada jeszcze się przyda ale warto próbować :)
    jarsaw
    Level 23  
    Wypalona masa we wtyczce zasilającej moduł ogrzewania.