Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Syrena policyjna, amerykańska

maniek_gdańsk 09 Feb 2011 16:02 7951 10
    maniek_gdańsk
    Level 9  
    Witam, szukałem w google i tu schemat jak zrobić syrene policyjną amerykańską, nic nie znalazłem :( na youtube jest filmik samego dźwięku jakiego szukam to link http://www.youtube.com/watch?v=bU4I9ukitQY najbardziej interesuje mnie dźwięk od 8 do 12 sekundy.. Fajnie byłoby zrobić takie coś całego z rożnymi dźwiękami... czy ktoś mi pomoże?? bardzo proszę o odpowiedzi.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    PA300 jest produkowana od 1980r do dzisiaj.
    Tak wygląda w oryginale:

maniek_gdańsk
    Level 9  
    Widziałem to, ale to nie jest to czego szukam
    Mariusz Ch.
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Witam.

"Karabin maszynowy" załatwi układ UM 3561. Naprawdę przeszukałeś sieć?

Pzdr.
    zybex
    Helpful for users
    Wymieniony wyżej układ generuje dźwięki syren trzech służb i wspomniany "karabin maszynowy".

Inne warianty wraz z wykazem elementów z noty aplikacyjnej.

Ps. Czasem na bazarze można kupić takie karabiny maszynowe, samochodziki lub inne zabawki z tego typu melodiami. Wystarczy tylko wyjąć co trzeba i włożyć do innej obudowy i ewentualnie wzmocnić.

Jeszcze fajny układ do tego typu zabawy.
    Link
    Trzeba kliknąć w ikonkę "Pdf" aby otworzyć schemat z opisem kitu.
    maniek_gdańsk
    Level 9  
    Ok, jeszcze jedna prośba czy mogłby ktoś narysować co i jak podłączyć? chodzi o te 4 różne dźwięki... chodzi o to gdzie plus, minus i o co chodzi z tymi po prawej przecinki itp... jak widać jestem początkujący..
    maniek_gdańsk
    Level 9  
    Ok, dzięki CameR. Mamy mały problem ponieważ byłem w sklepie elektronicznym "jacktronic" w Gdańsku na wita stwosza i tam nie mają takiego układu i chyba nawet go nie mieli :( czy istnieje jakiś zamiennik??
    maniek_gdańsk
    Level 9  
    No ok... ale zamawiać i płacić jeszcze za przesyłke... rozglądne się w Gdańsku jeszcze po sklepach zobaczymy :)