Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Thomson twg850-4w, dyndns, rejestrator

misiekxyz 09 Feb 2011 21:19 2192 7
    misiekxyz
    Level 9  
    Witam!
    Mam nadzieje że w dobrym miejscu dodaje moje pytanko/

Mam router thomson z UPC TWG850-4W ze zmiennym IP i chce podłączyć do niego rejestrator. Lokalnie działa. Założyłem konto na dyndns.
    Nie wiem jak to dalej zgrać ponieważ w routerze nie ma zakładki dyndns, jest w rejestratorze (mtc 9414).
    Jak konfigurowałem kiedyś rejestrator i router na dyndns to dane wpisywałem do routera. Nie wiem co zrobic w tym przypadku.....co mi by dało jak dane dyndns wpisałbym do rejestratora.....
    pwkon
    Level 2  
    Na routerze ustaw aby rejstrator byl w DMZ , a konfiguracje dyndns`a przeprowadz na samym rejstratorze
    misiekxyz
    Level 9  
    Czyli...(jak dobrze zroumiałem)
    Rejestrator np. ma adres 192.168.0.1, wpisuje go do routera w zakladke DMZ. W rejestratorze uruchamiam dyndns-wpisuje tam niezbędne dane.
    Jak chcę podejrzeć obraz (przez WAN) wpisuje np/ xxxx.dyndns.org i wszystko......
    jimasek
    Moderator of Networks, Internet
    i jeszcze port bo zrób go na innym porcie niż 80. Czyli np. xxx.dyndns.org:83 lub taki jak jest ustawiony w rejestartorze.
    eworks
    Level 19  
    Nie rób DMZ.. Poczytaj o Port forwarding, virtual server... etc.
    misiekxyz
    Level 9  
    Odnośnie twojej odp.Z tego co zrozumiałem to mam wykonać nastepującą czynność:
    W zakładce rotera mam forwording, wpisuje tam IP rejestratora i porty (np. 8090)w jakich ma działać, nastepnie w zakładce DMZ wpisuje IP rejestratora.....i to wystarczy...(rejstrator jest ustawiony-IP,porty, dyndns)

http:// xxxx.dyndns.org:8090
    pwkon
    Level 2  
    Jak zrobisz port forwarding to nie ustawiasz DMZ, jak dodasz rejstrator do DMZ jest on automatycznie wystawiony "na zewnatrz" ( tak jakbys mial port forwarding na wszystkie porty ). W Twoim przypadku lepiej bedzie jak przekierujesz porty ( chociaz na testy czy dyndns dziala polecam najpier DMZ ) :)
    misiekxyz
    Level 9  
    Dzięki za wszytskie informacje. Działa:)
    Uważam za temat zakończony.
    Pozdrawiam