Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

problem z komunikacją GPRS - T1 + Versa 10

andpak 10 Feb 2011 19:46 6153 5
    andpak
    Level 13  
    Alarm składa się z płyty Versa 10, radiolinii RX-2K, konwertera GPRS T-1 z telefonem "Leon" czujki, kontrakton. Wszystko połączone i zaprogramowane, chociaż nie do końca. W centrali zaznaczone monitorowanie - telefon, tylko stacja 1, forma transmisji - Contact ID - wszystkie kody, wpisany nr telefonu, przedłużone oczekiwanie na zgłoszenie stacji, długi sygnał potwierdzenia.
    W GPRS - T 1 - wpisany nr PIN, telefon centrum SMS, zaznaczone stacja monitorujaca nr 1 wyłączona nr telefonu powiadamiania, nr tel. symulacji stacji.
    Transmisje testowe: odznaczone CLIP, SMS, ustawienia CLIP - T1, powt. 1 SMS,
    CLIP: CLIP startuje transmisję testową, reakcja na CLIP tylko gdy jest na liście powiadamiania, wysyłać SMS ze statusem moduł na CLIP, powiadamianie CLIP/SMS, dodaj do SMS nr strefy/użytk/wejścia. Po uzbrojeniu alarmu przychodzą SMS/CLIP zgodnie z kodami CID. Po rozbrojeniu alarmu pojawia się błąd - na wyświetlaczu LCD - "problem monit. do stacji 1, w Gepers-Soft - problem z komunikacją. Podłączenie i programowanie wykonałem zgodnie z opisami w instrukcjach ww sprzętu. Wysłałem zapytanie do SATELA lecz nie uzyskałem odpowiedzi. Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem. Proszę o pomoc.
    Temat rozwiązany należało wgrać wersję 2.01 (2010-12-09) pomógł serg17. Temat zamknięty. Na zakończenie doł. schemat połączenia centrali Versa 10, radiolinii RX-2K i GPRS - T1.
    artekba
    Level 11  
    Witam! Czy znalazłeś odpowiedź na to pytanie. Mam ten sam problem.
    andpak
    Level 13  
    Należy wgrać wersję 2.01 (2010-12-09).
    Artech
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Witam kolego @andpak Czy mogłbyć wrzucic ta firware w załaczniku- Bedę bardzo wdziczny
    w5h0so
    Level 12  
    Artech wrote:
    Witam kolego @andpak Czy mogłbyć wrzucic ta firware w załaczniku- Bedę bardzo wdziczny

Zerknij tutaj.
    andpak
    Level 13  
    Temat rozwiązany należało wgrać wersję 2.01 (2010-12-09) pomógł serg17.