Chcę kupić Toshibę C660 i oddzielnie matrycę AU Optronics B156RW01 V.1 (m. in. z modelu HP 8540w) i złożyć to w całość. W obu najprawdopodobniej złącza są 40 pin, z tym że w jednej po lewej , a w drugiej po drugiej stronie. Czy to ma szansę zadziałać? Jeżeli nie, dlaczego?
[30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
Taśmy które są w komputerach przenośnych w dzisiejszych czasach nie dają się wyginać - są sztywne , można by dorobić przedłużkę , ale trzeba dobrze zaizolować .
Pozostaje jedynie pytanie czy rozprowadzenie przewodów sygnałowych jest takie samo , jeśli jest to do roboty .
Skąd wziąć przedłużacz , samemu kupić taśmę LCD , oraz dodatkowe gniazdo .
Lub rozciąć starą taśmę i dolutować ( przedłużenie ) kabelki , muszą zostać dobrze zaizolowane .
Najpierw musisz sprawdzić czy rozkład dostarczanych do obu matryc sygnałów jest jednakowa , jeśli tak to już wiesz .
Moim zdaniem powinno się to jak najbardziej udać .
Moim zdaniem powinno się to jak najbardziej udać .
Proponuję jednak zawczasu poczytać o konstrukcjach kabli magistralnych LVDS i sposobach ich łączenia oraz dopuszczalnej długości względem przekroju.
Jeśli nie chce Kolega mieć odbić obrazu ani strat jakości, odradzam zabawy w przedłużanie kabla sygnałowego LVDS.
jak już brać matrycę ekstra to proponuję z maksymalną dostępną na taki rozmiar czyli FullHD dopłacisz niewiele więcej a komfort pozostanie do końca B156HW01 również matówka
No fakt 1920x1080 to jest to;) Zainstalowałbym ją w Inspironie 15R, GMA HD wogole da radę takiemu wyświetlaczowi? Jak jest z gwarancją? Pewnie ją tracę:/ ew zastanawiam się czy po prostu nie kupić Dell XPS L501x i dać sobie spokój z przerobkami...chociaż 1920x1080 kusi
hehe
powinieneś założyć nowy temat na temat kupna
co do gwarancji pisz dzwoń do przedstawiciela w polsce pewność 100%
Jak pisałem nie powiedziałeś do czego będziesz jego wykorzystywał, po co przepłacać skoro tak czy siak nie wykorzystasz tego.
Masz racje Dell to maszynka, informuje że dell występuje również z FullHD matrycą, po prostu wszystko mający (no prawie) bo brak klawiatury numerycznej, replikatora portów czy możliwości wpięcia dodatkowej baterii no i ciekawa cena 4 tyśiaki i odrazu się zainteresuj większą pojemnościowo baterią gdyż ta może nie wystarczyć na dłuższe odcięcia od sieci.
15R tylko który model bo sporo jest wersji i to co zaliczam do wad to brak ExpressCard dzięki temu złączu byś możliwość wpięcia czego chcesz usb3.0 czy karty telewizyjnej, czy nośnika pamięci
osobiście mam HP 6550b WD705EA, sprzęcik OK i z systemem W7 Pro (zależało mi również na nim), choć ma małą wadę brak usb3.0 w standardzie (a ma esata :] wystarcza w zupełności), choć mało się z nim naraźie spotykam i w ostateczności wykorzystam właśnie ExpressCard do zażegnania tego problemu, a co do DisplayPort przejściówka na HDMI i wszystko hula razem z dźwiękiem
PS. Jeśli będziesz pracował w domu w dużej mierze to do laptopa podpiszesz monitor po HDMI i pracujesz jak na stacjonarce (mysz klawiatura dodatkowo bezprzewodowa (odbiornik usb przy laptopie wystaje 0,5 cm) i wygoda 100%
Osobiście uważam że rozdzielczość 1366 to za mało na 15 cali (wymyślili akurat taki standard HD :/) przestrzeń robocza jest mała zbyt mała jak na niej pracować w excelu czy wygodnie przeglądać strony www. Pewnie poczęci kwesta przyzwyczajenia pracy na większej rozdzielczości. Też ciekawy patent jest, dzięki temu masz 2 wyświetlacze i przestrzeń robocza się zwiększa i masz wiele zastosowań.
Laptop do internetu, CAD, później 3ds max jak się wyprowadzę z domu i zabiorę go bratu. Gry-bez ciśnienia, raczej nie, chociaż nie obraziłbym się gdyby była przyzwoita grafika, bo kiedyś może będę mail ochotę zagrać w Starcrafta/Diablo. Mam dziwne wrażenie że laptopy poniżej 3k są adresowane do ludzi o niskim IQ, sam się czuję jak idiota patrząc na te beznadziejne monitorki i odpustowy design:/ Znowu jak ktoś chce IPS 1080p to od razu musi być "grafik" "profesjonalista" potrzebujący do życia "workstation" oszczędzający sekundy na Quadzie/Quadro.
Temat w sumie można zawiesić do następnego tygodnia, do premiery Sandy Bridge, myślę że poczekam jeszcze trochę i zobaczę co się pojawi w sklepach:)