Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolumny Mildton 80 czy Altus 140?

patryk3444 11 Feb 2011 23:07 3080 11
    patryk3444
    Level 20  
    Witam.
    Mam do kupienia kolumny wyżej wymienione i zastanawiam się czy które z nich wybrać. Grać mają na powierzchni 18 m2. Słucham polskiego hip-hopu i muzyki nowoczesnej, tak zwanej imprezowej.
    Zależy mi też na dobrym basie i na ładnym dźwięku.
    Cena ich to 300 zł za Mildtony i za Altusy ta sama. :)
    Proszę o pomoc.
    ArturAVS
    Moderator HP/Truck/Electric
    Wziąłbym Altusy. Miły dla ucha , miękki bas i pełne soczyste wysokie. Oczywiście na oryginalnych głośnikach Tonsila.
    ogur3k
    Level 33  
    arturavs wrote:
    Wziąłbym Altusy. Miły dla ucha , miękki bas i pełne soczyste wysokie. Oczywiście na oryginalnych głośnikach Tonsila.

Chyba Cię kolego, przewiało na dworze...
    Gdzie tam miękki bas? Gdzie tam soczyste wysokie?
    Już prędzej dudniące niskie tony i wbijanie szpilek w uszy na wysokich tonach...

patryk3444:
    Altusy= napie**** muzą na pół osiedla i ciesz się szacunkiem u 15latek. Jakości to to nie ma, hałasuje a i owszem.
    Mildtony już jako tako dają jakość. A i w razie co potrafią głośniej zagrać.

W obu przypadkach zalecany solidny wzmacniacz.
    wariato
    Level 43  
    Tylko i wyłącznie Mildtony z podanych wyżej kolumn. Raz że Altusy nie grają tylko hałasują, a dwa to będzie im ,,ciasno'' w 18m2 i wyjdzie jedno wielkie dudnienie (w sumie to one i tak dudnią same z siebie). O dobrym miłym basie zapomnij.
    Jak masz możliwość bierz Mildtony.
    walditech
    Level 11  
    kolega ogur3k ma całkowitą racje. Ja bym se odpuścił te kolumny
    patryk3444
    Level 20  
    Witam zmieniła się cena mildtonów 200 zł nówka ze sklepu i zastanawiam się czy je kupić będą grały z wzmacniaczem yamaha a-420
    wariato
    Level 43  
    Jak za 200 pln można śmiało brać. Gdybyś sprzedawał to nawet udałoby CI się zarobić jeszcze na nich.
    DJ Kunix
    Level 15  
    A nie poszukałbyś może Altonów 110? Ja dorwałem ostatnio 2 sztuki za 400zł...
    ogur3k
    Level 33  
    DJ Kunix wrote:

Chwalisz się czy żalisz?
    Kolega już wybrał, Mildtony 80 z całkiem przyzwoitą Yamahą jako napęd.
    cavemanfromcave
    Level 10  
    DJ Kunix wrote:

Ale Mildton 80 spokojnie nagłośni 18mkw, do tego wysokie tony brzmią bardziej "cywilnie" w Mildtonach w porównaniu do Altonów. Kolega wyżej już pisał, że autor tematu dokonał wyboru.
    globus1987
    Level 29  
    patryk3444 wrote:
    Witam zmieniła się cena mildtonów 200 zł nówka ze sklepu i zastanawiam się czy je kupić będą grały z wzmacniaczem yamaha a-420

Mildtony nówka, coś tu nie tak bo te kolumny od kilkunastu lat nie są już produkowane więc nie wiem co masz na myśli pisząc nówka ze sklepu.
    patryk3444
    Level 20  
    Mam na myśli to że sklep we wrześni tonsilu cały czas jest i sprzedaje głośniki a i jest jakaś mała produkcja na ulicy czerniejewskiej we wrzesni pod nazwą tonsil meble a głośniki są ze sklepu ALTON