Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Passat 1,8 2000r falowanie obrotow, gaśnięcie na krzyżówkach

Jacek Biń 11 Feb 2011 23:59 2580 7
    Jacek Biń
    Level 10  
    Mam problem z Passatem 1,8 bez turbo. Przeprowadzone czyszczenie przepustnicy, wielokrotne kodowanie, wymiana filtrów, czujnika temperatury. Sonda działa, kolektor dolotowy sprawdzony, podciśnienia szczelne, obroty od 600 do 800 falują, przy gwałtownym zwolnieniu pedału gazu potrafi zgasnąć. Na zimnym silniku pali normalnie a na ciepłym za drugim razem -benzyna czy gaz to samo, przerywanie podczas gwałtownego rozpędzania, świece i przewody ok.
    Proszę o jakieś pomysły, bo zostaje mi tylko kosztowna przepustnica.
  • Helpful post
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Przepływomierz, czujnik temp. silnika, lub nieszczelny dolot (mimo iż kolektor sprawdzałeś). To ja sprawdziłbym na pierwszy ogień. Podłączenie pod kompa i sprawdzenie danych rzeczywistych. Pozdrawiam.
    Jacek Biń
    Level 10  
    [/quote]I tu się mylisz.[/quote]Nieprawda świece i przewody nowe.
    old1977
    Level 13  
    A jakiej firmy te przewody masz?
    Jacek Biń
    Level 10  
    Sporadyczne i ledwo wykrywalne przekłamania odczytu przepływomierza,dopiero podczas jazdy,przepływomierz okazał się mało oryginalny i nie tylko ja pewnie miałem z nim kłopot,poprzedni własciciel zapewne też,dzięki za podpowiedzi.
    michalosinski83
    Level 10  
    nowe swiece i kable.a ja mam pytanko odnosnie skrzyni biegow passat 1.8t.skrzynia sie poci i jaka jest najczestsza przyczyna?z gory dzieki za posty
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    michalosinski83 wrote:
    nowe swiece i kable.a ja mam pytanko odnosnie skrzyni biegow passat 1.8t.skrzynia sie poci i jaka jest najczestsza przyczyna?z gory dzieki za posty

Uszczelniacze na półosiach. Zależy w której części skrzyni się "poci". Pozdrawiam.