MenTa<- za dwa dni wrzucę fotki i filmik
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therew@mpir wrote:Kolejny problem to straty światła wynikające z tego, że odbłyśnik jest częściowo przeźroczysty, nie dla gołego oka czy światła dziennego ale jak odpali się lampę to odbłyśnik świeci z każdej strony, czy to wina kiepskiego halogenu czy oryginalne odbłyśniki też nie są w 100% szczelne?
KasCom wrote:w@mpir wrote:Kolejny problem to straty światła wynikające z tego, że odbłyśnik jest częściowo przeźroczysty, nie dla gołego oka czy światła dziennego ale jak odpali się lampę to odbłyśnik świeci z każdej strony, czy to wina kiepskiego halogenu czy oryginalne odbłyśniki też nie są w 100% szczelne?
Rzeczywiście tak jest, mi też ucieka dużo światła do tylu. Myślę, że lepsze są odbłyśniki z halogenów typ Alu, niestety w tym przypadku większość ciepła wychodzi to przodu. Zastanawiam się czy nie pomalować tego odbłyśnika od tyłu farbą ALU. No zobaczymy... Natomiast mam mały problem, lampa gasi mi się po około godzinie pracy, po tym przez jakiś czas nie chce odpalić. Muszę poczekać aż ostygnie i wtedy znowu działa :/ Może ktoś miał podobny problem ?
Klaki13 wrote:Mam na zbyciu odbłyśnik do LCD P-VIP jak by ktoś reflektował to zapraszam na priv. Myślę że malowanie lub oklejanie aluie da. Te odbłyśniki z halogenu nie są przystosowane do tego typu oświetlenia.