pietaszek81 wrote:heh zmieniłem kabel i ruszyło Pojawił się komunikat aby wcisnąć dowolby klawisz .... wcisnąłem i znów to samo
A jaki pan fix wgrywa? Każdy fix generuje się indywidualnie pod model drukarki, firmware i seryjny numer.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresacp wrote:
I used the 320.rar and now shows all colors at 100%, but does not print. only blank papers. Behaves as printing, but the pages are white. Even with the report (6 second on triangle)
The Serial number was also changed like many said
Anyone knows what I did wrong?
czarturek wrote:Proszę o pomoc. Drukarka CLP-320. Po zablokowaniu bębna (24k stron) wgrałem fix'a i się odblokował. Czy do tonerów jest ten sam fix? Po zaklejeniu chipów wszystkie tonery świecą się na czerwono a na Smart Panelu jest komunikat o wymianie tonerów.
Pozdrawiam, ac.
czarturek wrote:Jakie dane potrzebne by go dostać? Czy tu wkleić informacje o drukarce?
Pozdrawiam, ac.
czarturek wrote:Ok. Model CLP-320, SN Z51WBAEBA02175R, firmware V1.20.01.38
Jeszcze jedno pytanie. Programem EDC wyzerowałem licznik bębna. Czy również inne liczniki mogę skasować? I czy trzeba lub warto to zrobić bez np. czyszczenia pasa transferowego? Przed wyzerowaniem licznika bębna najpierw go rozebrałem i wyczyściłem wszystkie elementy i opróżniłem zasobnik na zużyty proszek. Jak jest z pozostałymi elementami (pas)?
Pozdrawiam, ac.
Gembiak2 wrote:Najnowsze wieści:
1. plik Reset clp 325 - 21_09.zip nie działa nie wgrywać !!!
2. Mój plik 320.rar działa do wersji 36
3. v38 i 43 nie są obsługiwane z tego w drukarkach v38 jak na razie nie udało zmienić się numeru seryjnego.
czarturek wrote:Znalazłem instrukcję na YT: https://www.youtube.com/watch?v=GrloMeVsxa4
Zakleiłem chipy i spróbowałem zgodnie z instrukcją. Nic się nie wgrało. Zał. zrzut z ekranu.
czarturek wrote:Podałem tu dane drukarki, ale nie ma odzewu
gianvi1971 wrote:MODEL: CLP-325
M/C: CLP-325/SEE
SN: Z4PRBAFZ900063P
CRUM: 012345678901
FIRMWARE: V1.20.01.19(LF)
MANUFACTURED: September 2010
é possibile avere il firmware originale perchè anche nel mio caso, le pagine stampate escono tutte bianche (anche le 2 pagine del rapporto di configurazione). Potete aiutarmi cortesemente ? Grazie e buona serata a Voi.