Doradźcie koledzy. Miałem stare radio kasetowe w Astrze I F 1.4 kombi `97 r. na oryginalnej antenie które bardzo ładnie grało stacje radiowe, a ponieważ spaliła się końcówka mocy lewa dlatego wymieniłem radio na dużo lepsze i nowsze Pionieer DEH-3300R na płyty. Wiszące, przecięte przedtem kable od radia podpiąłem ładnie z sobą do kostki tak jak jest w oryginale a kostkę podpiąłem do radia. Radio można włączyć i będzie grało nawet bez włożonego kluczyka do stacyjki.
Zmieniłem też wtyczkę anteny na porządna, a nie to co wisiało na kablach. Radio gra bardzo ładnie na CD, gra bardzo dobrze stację jak wóz stoi ale jak zacznę jechać - zanika fala na stacjach radiowych RMF, radio ZET, Trójka itd., gubi zasięg fali. W ogóle mało stacji wykrywa. Włączałem, wyłączałem opcje AF, LOC i to nic nie pomogło. O co chodzi? W jaki sposób mógłbym to naprawić?
Zmieniłem też wtyczkę anteny na porządna, a nie to co wisiało na kablach. Radio gra bardzo ładnie na CD, gra bardzo dobrze stację jak wóz stoi ale jak zacznę jechać - zanika fala na stacjach radiowych RMF, radio ZET, Trójka itd., gubi zasięg fali. W ogóle mało stacji wykrywa. Włączałem, wyłączałem opcje AF, LOC i to nic nie pomogło. O co chodzi? W jaki sposób mógłbym to naprawić?