Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 205 odpalanie na zimnym silniku

peugeottt 13 Lut 2011 13:22 1518 3
  • #1 13 Lut 2011 13:22
    peugeottt
    Poziom 2  

    Witam.
    Mam problem z odpalaniem Peugota 205 na zimnym silniku.
    Gdy jest ciepły pali bez zarzutu. Silnik 1,4 na wtrysku jednopunktowym.
    Gdy jest zimny nie może wejść na obroty, po dłuższym kręceniu rozrusznikiem (ok 2-3 min) odpali. Wymienione są świece, kopułka, palec i przewody wysokiego napięcia. Proszę o pomoc.

    0 3
  • #2 14 Lut 2011 17:30
    szyba20
    Poziom 19  

    Witam
    a jak ze świecami przy odpalaniu jest iskra zalewa je ?
    gdy już odpali kopci ? jeśli tak to na jaki kolor
    ubywa ci oleju lub płynu chłodzącego

    0
  • #3 14 Lut 2011 18:20
    peugeottt
    Poziom 2  

    Iskra jest, płynu nie ubywa a oleju tak i to sporo. Po odpaleniu kopci na ciemny kolor, tak jakby świece były zalane . Mam jeszcze takie pytanie : dlaczego ten problem pojawia się tylko przy pierwszym odpaleniu ... ? Gdy zgaszę silnik i zaraz ponownie uruchamiam, tego problemu nie ma.

    0
  • #4 15 Lut 2011 22:50
    szyba20
    Poziom 19  

    Leje ci olejem na świece przy ciepłym silniku przepala go od razu a na zimnym ma juz problem silnik do remontu ale w tak niestety wiekowym samochodzie nie opłacalne wlej mu 2 moto doktory na ciepły silnik przejeździ się nim powinno pomóc na jakieś 3 miechy

    0