Poczytaj post o drukarka serii sx i s. Jest na elektrodzie. Są problemy z zamiennikami. Za 200zł to taniego w eksploatacji urządzenia wielofunkcyjnego raczej nie kupisz. Wiem po sobie użytek domowy to m.in.: druk tekstów, grafik a przede wszystkim zdjęć. Jakiś czas używałem sx218 i nie byłem zadowolony. 200zł to troszkę mały budżet. Proponowałbym wyłożyć troszkę więcej a mięć naprawdę dobry sprzęcik. Powiedzmy epson px660. Kosztuje ok 400zł 6 oddzielnych kolorów. Po kupnie zestawu CISS koszty eksploatacji tańsze o ok 90%. Czyli drukuje się prawie darmo.
Ja się bym nie pakował w tusze które nie mają głowicy w sobie, gdy padnie głowica to sprzęt idzie na śmietnik (koszt głowic przewyższa cenę urządzenia).
A tak zawsze można wymienić tusz i działa jak nówka.
Ja mam Canon Pixma MP190, ale tego już nie sprzedają, ważne jest aby kupić coś co można łatwo zresetować
Jeżeli nie potrzebujesz wydruku w kolorze to po prostu kup małą drukarkę laserową.
Będziesz miał mniej problemów a wydruk tańszy.
Zamienniki do drukarek laserowych zwykle nie odbiegają jakością od oryginałów czego nie można powiedzieć o zamiennikach do drukarek atramentowych.
Nie będziesz miał też problemu z zasychaniem tuszy.