Witam
Stażu na elektrodzie mam tyle co oranżada terminu do spożycia, więc z góry przepraszam jeśli wątek się powtarza.
Dostawiłem piętro do domu i zastanawiam się jak rozwiązać najlepiej ogrzewanie.
Chciałbym zastosować system mieszany, podłogówka+grzejniki aluminiowe(armatura kraków).
Bardzo proszę o opinie czy wszystko zrozumiałem jak trzeba.(po przeczytaniu wielu wątków na forach) Chciałbym zakupić:
1. Piec 2-funkcyjny ( JUNKERS CERAPUR SMART ZWB 28-3C)
2. Sterownik FW200
3.Grzejniki 7 szt. każdy po 10 żeberek+ do każdego głowica termostatyczna.
4. 6 obwodów podłogówki( po dwa w holu i kuchni) po jednym łazienka i wc.
W związku z tym parę pytań.
Jak zrozumiałem do rozdzielacza koniecznie trzeba dokupić zawory RTL?
Czy dylatować wylewkę podłogową od ścian?
Jeśli macie jakieś propozycje co do zaoszczędzenia paru złotówek przy moim układzie,jestem otwarty na propozycje i z góry dzięki za odpowiedź
P.S. Dom jest z maxa + styropian organika platinum plus 100mm, wełna 250mm(megarock+unimata) dach pełny, sufit OSB+KG +strych podłoga deska kantówka.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Stażu na elektrodzie mam tyle co oranżada terminu do spożycia, więc z góry przepraszam jeśli wątek się powtarza.
Dostawiłem piętro do domu i zastanawiam się jak rozwiązać najlepiej ogrzewanie.
Chciałbym zastosować system mieszany, podłogówka+grzejniki aluminiowe(armatura kraków).
Bardzo proszę o opinie czy wszystko zrozumiałem jak trzeba.(po przeczytaniu wielu wątków na forach) Chciałbym zakupić:
1. Piec 2-funkcyjny ( JUNKERS CERAPUR SMART ZWB 28-3C)
2. Sterownik FW200
3.Grzejniki 7 szt. każdy po 10 żeberek+ do każdego głowica termostatyczna.
4. 6 obwodów podłogówki( po dwa w holu i kuchni) po jednym łazienka i wc.
W związku z tym parę pytań.
Jak zrozumiałem do rozdzielacza koniecznie trzeba dokupić zawory RTL?
Czy dylatować wylewkę podłogową od ścian?
Jeśli macie jakieś propozycje co do zaoszczędzenia paru złotówek przy moim układzie,jestem otwarty na propozycje i z góry dzięki za odpowiedź
P.S. Dom jest z maxa + styropian organika platinum plus 100mm, wełna 250mm(megarock+unimata) dach pełny, sufit OSB+KG +strych podłoga deska kantówka.
Jeszcze raz dzięki za pomoc.