Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therebalwanek22 wrote:Przydatna rzecz, bo tradycyjne końcówki nie do wszystkiego się nadają, a zwłaszcza do trzepania. A tu można materac sobie dokładnie wyczyścić.
balwanek22 wrote:Odkurzacze PROFI może są i dobre, ale oni głównie robią sprzęty dla firm, w małym mieszkaniu jakoś mi się nie widzi. Zajmuje sporo miejsca i pewnie do cichych nie należy.
revela wrote:xMarSx wrote:No tak . .i turboszczotka Ci to na pewno usunie!
A jak inaczej kurz z tapicerki usunąć? Na mokro się tego nie umyje, bo zawsze coś zostanie albo jeszcze głębiej się wbije, a taka końcówka trzepiąca nawet roztocza usuwa
xMarSx wrote:Znajdź mi cichszy odkurzacz, to pogadamy.
balwanek22 wrote:Odkurzacze PROFI może są i dobre, ale oni głównie robią sprzęty dla firm, w małym mieszkaniu jakoś mi się nie widzi. Zajmuje sporo miejsca i pewnie do cichych nie należy.
xMarSx wrote:Edit;
oto więcej testów jakie przechodzi PROFI 10 - wiadomość prosto od producenta.
1.test upadku z wysokości
2.test na niepalność
3.silnik pracował non stop 1400godzin aż do zepsucia
4.test na łamliwość plastików
5 test ciągu powietrza
6.test pod względem ergonomii
7.test przejazdu przez próg-na taśmie się to odbywa z listewka progowa kręcąca się dookoła aż do odpadnięcia kółek
8.test na glosność
xMarSx wrote:Hehehe. . . Najlepiej się komentuje jak się czegoś nie ma ,ale to szczegół
Quote:Wygląd rzecz gustu. Seria Miele S2 i S6 do ładnych też nie należy.
Quote:Nie musisz wierzyć im na słowo. Sam sobie przetestuj. Ja sobie na nim stałem ,skakałem po wężu ,waliłem ssawką ,szarpałem za wąż. .I odkurzacz do dziś jak nowy. Nawet nic nie zaskrzypiało . .
Quote:Dlaczego nie wrzucili tego na internet ? no trudno się domyślić ,że to tylko sprawa marketingowa ,ale czy na prawdę tak wytrzymałe ? ? Dowiesz się tylko jak sam przetestujesz. .Więc albo ci będzie śmigał dalej albo wywalisz ok. 800zł do kosza. .
Quote:Na tych filmach jest pokazany ułamek tego co testują ,a skąd wiesz ile to tak na prawdę przeszło godzin testów ? Wiesz ..cyferki na filmie każdy sobie może napisać.
Quote:P.S. Mówimy o kompaktowych odkurzaczach ,a nie centralnych . .nie ten wątek .
grazynaa wrote:Cytat: ..."Nie musisz wierzyć im na słowo. Sam sobie przetestuj. Ja sobie na nim stałem ,skakałem po wężu ,waliłem ssawką ,szarpałem za wąż. .I odkurzacz do dziś jak nowy. Nawet nic nie zaskrzypiało . . ."
No niezłe traktowanie sprzętu, z pewnością każdy uwierzy, że nic mu się nie stało.
Części musiały być chyba ze stali najwyższej jakości, bo obecnie nawet w dobrych odkurzaczach przy nieodpowiednim użytkowaniu bardzo łatwo coś uszkodzić.
Co do odkurzaczy to jestem zwolenniczka bezworkowych, bo filtr faktycznie nie jest drogi, a wydaje mi sie praktyczniejszy.
grazynaa wrote:Cytat: ..."Nie musisz wierzyć im na słowo. Sam sobie przetestuj. Ja sobie na nim stałem ,skakałem po wężu ,waliłem ssawką ,szarpałem za wąż. .I odkurzacz do dziś jak nowy. Nawet nic nie zaskrzypiało . . ."
No niezłe traktowanie sprzętu, z pewnością każdy uwierzy, że nic mu się nie stało.
Części musiały być chyba ze stali najwyższej jakości, bo obecnie nawet w dobrych odkurzaczach przy nieodpowiednim użytkowaniu bardzo łatwo coś uszkodzić.
Co do odkurzaczy to jestem zwolenniczka bezworkowych, bo filtr faktycznie nie jest drogi, a wydaje mi sie praktyczniejszy.
balwanek22 wrote:No sama nie wiem, musiałabym to sprawdzić osobiście. Ale przecież nikt w sklepie nie da nam skakać po sprzęcie![]()
Poza tym wydaje mi się, że taka jednorazowa próba nie daje pełnego obrazu, bo raz kopnę i nic się nie stanie, a za 10 razem coś mi odleci. Musiałabym kupić czołg pancerny a nie odkurzacz.
xMarSx wrote:Sami się zdecydujcie raz piszecie że ma być do odkurzania a raz że ma być super wytrzymały. Sami nie wiecie czego chcecie. Byłem pewny że Profikowi nic się nie stanie jak na niego stanę więc tak też zrobiłem.
czoko_loko wrote:Filtry wodne są lepsze niż tradycyjne typu Heppa, czy węglowe? Na dłużej starczą, jak z wymianą?
stopi wrote:Dołóż 20zł do budżetu i kup za jakieś 140zł Zelmer Elf. Worki tanie. Odkurzacz do niewielkich pomieszczeń w miarę przyzwoity. Nieduży poręczny. Mama ma chyba ze 3 lata i śmiga bez zarzutu. Sam go często używam. Z czystym sumieniem mogę polecić. Najlepiej w jakimś okolicznym sklepie (zawsze w razie czego łatwiej z odstawieniem na gwarancję).